13.7.16

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μπάρι με 25 νεκρούς...

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μπάρι με 25 νεκρούς -Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιζώντων
Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιζώντων...

Μια ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα στο Μπάρι με τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, η Ιταλία παραμένει συγκλονισμένη.

Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος...
25 επιβατών, ενώ όπως μετέδωσε το Sky Italia, υπάρχει φόβος πως ο αριθμός θα ανέβει περισσότερο αφού 50 εκ των τραυματιών είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ενας εκ των μηχανοδηγών είναι ανάμεσα στους νεκρούς ενώ η κατάσταση του άλλου οδηγού κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή από τους θεράποντες ιατρούς, με τις αρχές να ελπίζουν πως σύντομα θα καταφέρουν να συνομιλήσουν μαζί του ώστε να οδηγηθούν στα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος, ακόμη δεν μπορεί να γίνει λόγος για το αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή όχι, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στον τόπο του δυστύχηματος, έδωσε εντολή για έρευνα μέχρι τέλους προκειμένου να ανακαλυφθούν τα αίτια.

Εικόνες φρίκης

Οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να επιζήσουν από το τρομακτικό δυστύχημα είναι ανατριχιαστικές. «Επεσε ξαφνικά στο πάτωμα δίχως να μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου. Σύρθηκε για πέντε λεπτά ανάμεσα στα χαλάσματα και όταν σηκώθηκα όρθιος, αντίκρισα την κόλαση», ανέφερε ένας νεαρός ενώ μια γυναίκα δήλωσε πως πατούσε ξυπόλητη ανάμεσα στις λαμαρίνες προσπαθώντας να απεγκλωβίσει τον άντρα της βλέποντας δίπλα της κομματιασμένους ανθρώπους

Κάνουν έκκληση για αίμα

Εκατοντάδες ήταν οι εθελοντές που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των ιταλικών αρχών για αιμοδοσία αφού οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν χάσει πολύ αίμα.

Στα κοντινά νοσοκομεία από το σημείο του δυστυχήματος, επικρατεί πανικός αφού πέρα από τις προσπάθειες των γιατρών, οι συγγενείς των επιβατών έχουν ταξιδέψει στην περιοχή αναζητώντας μια πληροφορία για τους δικούς τους ανθρώπους.

«Παίρνω τον πατέρα μου στο κινητό και το έχει κλειστό. Θελω να σκέφτομαι αισιόδοξα», δήλωσε μια νεαρή κοπέλα ενώ ένας ηλικιωμένος κύριος αναζητεί τον εγγονό του, ο οποίος είχε ξεκινήσει για τις διακοπές του μετά από ένα χρόνο σπουδών στην Ιαπωνία...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: