3.7.16

Μαζικός φόβος στην ευάλωτη Ευρώπη!...

Δεν περιμέναμε να συμβεί αυτό ώστε να βγάλουμε ουσιαστικά συμπεράσματα αλλά τονίζουμε την χθεσινή αντίδραση απλών πολιτών στους δρόμους του Παρισιού ως υπογραφή της ίδιας αίσθησης...
Αίσθηση στα όρια της βεβαιότητας για την δημιουργία, συνολικά και όχι κατά τόπους όπως πάντα συνέβαινε στην ήπειρο μας, πανευρωπαϊκής φοβικής κοινωνίας!

Σε εξωτερικό, κοινόχρηστο, χώρο, λοιπόν, της γαλλικής πρωτεύουσας, δίκην έμφασης στο περιεχόμενο της, έσκασαν μαζικά πολλά πυροτεχνήματα στο πλαίσιο κοινωνικής εκδήλωσης και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, πολίτες, τόσο στον ίδιο χώρο όσο και από γειτονικούς όπου άκουσαν τις απανωτές εκρήξεις και είδαν λάμψη στον ουρανό, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι με αλαλαγμούς!

Απροετοίμαστοι για τις εκρήξεις των αθώων πυροτεχνημάτων, υπέθεσαν, βλέπετε, πως πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατών... «Ακραίων ισλαμιστών ή, όχι, δεν με νοιάζει! Ξέρω μόνο ότι φοβήθηκα!» τόνισε ένας από αυτούς μπροστά στην κάμερα της γαλλικής τηλεόρασης, λίγη ώρα μετά την αποσαφήνιση πως δεν πρόκειται για επιθετική ενέργεια τρομοκρατών αλλά για... ειρηνική εκδήλωση χαράς!

Το ευνόητο ερώτημα με την εκ των προτέρων γνωστή απάντηση είναι «μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ,θα βασιλεύσει ηρεμία, ειδικότερα στην Γαλλία ,γενικότερα στην Ευρώπη;». Εκ των προτέρων γνωστή είναι ,λοιπόν, η αρνητική απάντηση! Απλά θ αλλάξουν οι...βιορυθμοί της απειλής! Η ίδια, τρέφεται τώρα από την μαζική συνύπαρξη εκπροσώπων ευρωπαϊκών κρατών και όχι μόνο, με αφορμή το «Εuro» και μετά την λήξη της διοργάνωσης, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι οι αιτίες της απειλής θα συνεχίσουν να παραμένουν ζωντανές... Αυτό που θα αλλάξει είναι η μεγιστοποίηση του φόβου στο οπτικό πεδίο του Ευρωπαίου πολίτη των ημερών μας και όχι μόνο βέβαια των Γάλλων... Κι αυτό για προφανείς λόγους: Ορδές προσφύγων πλέον, δεν βρίσκονται απλά αλλά, έχουν εγκατασταθεί τον τελευταίο χρόνο σε ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, σαφή αντίκτυπο στην εγκατάσταση ανασφάλειας εντός της ψυχολογίας των λαών τους, έχει και το «Βrexit» αλλά και η αντανακλαστική, μετά την απόφαση των Βρετανών, θέληση και άλλων κρατών να πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα με ερώτημα, επίσης «Μέσα ή, έξω απ την Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν η ύπαρξη πλήθους προσφύγων καλεί την θέληση της καρδιάς για αμοιβαιότητα, βοήθεια προς τους κατατρεγμένους, η παρουσία τους δεν παύει να συνιστά «φωλιά» έντασης στο νέο περίγυρο που τους φιλοξενεί και όχι μόνο... Η απόφαση των Βρετανών και η θέληση άλλων λαών να θέσουν εαυτούς μπροστά στο ίδιο ερώτημα, αναπόφευκτα εμφανίζει στους ίδιους τους κατοίκους της, την Ευρώπη ευάλωτη!

Σίγουρα σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν της... πολλά υποσχόμενης συμπαγούς Ευρώπης! Η αντίδραση πανικού απλών πολιτών στο Παρίσι, γεννά, λοιπόν, την βεβαιότητα για την ύπαρξη μαζικού φόβου και μετά το τέλος της διοργάνωσης εκεί και αλλού στην ήπειρο μας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: