13.7.16

Αγκαλιά με τον Λάρι...

Η τελευταία «παράσταση» του Κάμερον...

Στην τελευταία του παρουσία ως πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίστηκε χαλαρός, ευδιάθετος, με...
διάθεση για πειράγματα, αλλά και λίγο από το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ των θρυλικών «Monty Python». Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κάμερον κάλεσε τη διάδοχό του, Τερέζα Μέι, να κρατήσει τη χώρα «κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», μετά την αποχώρησή της από την ευρωπαϊκή οικογένεια. 

«Η συμβουλή μου στη διάδοχό μου, η οποία είναι εξαίσια διαπραγματευτής, είναι ότι πρέπει να μείνουμε όσο πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται, για λόγους σχετικούς με το εμπόριο, τη συνεργασία και την ασφάλεια», είπε ο κ. Κάμερον. «Εργαζόμαστε ώστε οι εργαζόμενοι από την Ε.Ε. να μείνουν στη Βρετανία», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Κάμερον δεν δίστασε να αναφερθεί και στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, παραλληλίζοντας την άρνησή του να παραιτηθεί με το χαρακτήρα του «μαύρου ιππότη» στο «Άγιο Δισκοπότηρο» των Μοnty Python. «Πρέπει να πω ότι αρχίζω να θαυμάζω την επιμονή του. Μου θύμισε τον Μαύρο Ιππότη από το Άγιο Δισκοπότηρο των Monty Python. Τον έχουν "χτυπήσει" τόσες πολλές φορές, αλλά εκείνος συνεχίζει να λέει "είναι επιφανειακό το τραύμα". Και το θαυμάζω αυτό!», δήλωσε, προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων. 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον διάσημο γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον Λάρι, ο οποίος δεν θα φύγει από την πρωθυπουργική κατοικία, αλλά θα υποδεχθεί εκεί την διάδοχο του Κάμερον, Τερέζα Μέι. «Οι φήμες λένε ότι δεν αγαπώ τον Λάρι. Τον αγαπώ!», είπε και λίγη ώρα αργότερα δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και μία φωτογραφία που το αποδεικνύει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: