7.7.16

Η Ελένα Παναρίτη ξακαθαρίζει...

Ελένη Παναρίτη Ξεκάθαρες απαντήσεις έδωσε σήμερα η Ελένη Παναρίτη στην εκπομπή των Παπαπαναγιώτου-Παπαστάθη σε ότι αφορά την φιλολογία περί του τί έγραψε ο Γκάλμπρεϊθ και πόσο αυτό οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να...
ζητάει επειγόντως εξεταστική.

Οι ερωτήσεις ήταν επίμονες και μάλιστα όταν η συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο παρά μόνο η αναγκαιότητα να μπούνε στο τραπέζι κάποιες ιδέες λόγω της ασφυκτικής πίεσης και του κλεισίματος της στρόφιγγας χρηματοδότησης σχεδόν μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση το 2015, οι ερωτήσεις τροποποιήθηκαν και οι δημοσιογράφοι άρχισαν περίπου να την εγκαλούν γιατί δεν έγινε ποιο συστηματική μελέτη για τις εναλλακτικές.

Όμως, η κ. Παναρίτη δεν δέχτηκε να παίξει το «καθημερινό  μιντιακό σιριαλ Γκάλμπρεϊθ » σημειώνοντας πως δεν συμμετείχε η ίδια σε συναντήσεις μαζί του.

«Δεν υπήρχε καμία γραμμή για Plan B ούτε για έξοδο από το ευρώ, ούτε πράξεις που να οδηγούσαν εκεί. Ό,τι κάναμε, όλοι η δουλειά  ήταν για να μείνουμε στο ευρώ» ανέφερε για να προσθέσει ότι ο φόβος αν μέναμε χωρίς ρευστότητα «ή αν υπήρχε κάποιο ατύχημα υποχρέωνε να κάνουμε κάποιες σκέψεις για το πώς θα το αντιμετωπίζαμε. Ήταν γενικές σκέψεις χωρίς εξειδίκευση». 

Η ίδια σημείωσε ότι «σε όλες τις χώρες που έχω δουλέψει και όπου έγιναν αλλαγές νομισμάτων χρειάστηκαν τόμοι μελετών, πολύμηνες και συγκεκριμένες διαβουλεύσεις με διεθνείς θεσμούς για να προχωρήσουν. (...) Το σχέδιο άμυνας σε μια κακή εξέλιξη ήταν πολύ γενικό και θυμίζω ότι οι ημέρες εκείνες ήταν υπερβολικά έντονες και δεν μας έφτανε το 24ωρο».

Όταν σταματήσουν να σου δίνουν χρήμα πρέπει να βρεις ένα τρόπο να ρυθμίσεις την αγορά σου και η συζήτηση για τα IOU δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από την πρόβλεψη για ένα γραμμάτιο, για μια μεταχρονολογημένη επιταγή. Άλλο αυτό κι άλλο τα περί νέου νομίσματος που δεν αληθεύουν. Τελικά έστω και με το σταγονόμετρο μας έδιναν κάποια ρευστότητα παράλληλα με την τραγική πίεση από έξω αλλά και από μέσα και δεν χρειάστηκε ευτυχώς να καταφύγουμε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο διασφάλισης της ρευστότητας. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: