31.7.16

Βαριές καμπάνες για τους εφοριακούς που απαιτούσαν ‘δωράκια’...

<p>Η Δικαιοσύνη έκλεισε οριστικά τον δρόμο σε επίορκους που είχαν παυθεί από τα πειθαρχικά συμβούλια. Οι μέθοδοί τους θυμίζουν υπόκοσμο, αφού εκβίαζαν τους ελεγχομένους -από οικονομικά εύρωστους μέχρι Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πάνω στους επίορκους εφοριακούς, δείχνοντάς τους τον δρόμο της απόλυσης ή...
καταδικάζοντάς τους σε αυστηρές ποινές.

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις της η δικαιοσύνη «κλείνει» την πόρτα της επανόδου στο Σώμα, σε εφοριακούς που τα πειθαρχικά συμβούλια τιμώρησαν με ποινές οριστικής παύσης, κρίνοντάς τους και εκείνη πειθαρχικά ενόχους για «χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή και ανάξια» για κρατικό υπάλληλο συμπεριφορά, όταν διαπιστώνει ότι θέλησαν να «βάλουν το χέρι τους στο μέλι» ή να αξιώσουν «δωράκι», εκβιάζοντας τους ελεγχομένους, προκειμένου να κάνουν «τα στραβά μάτια» και να μην τους «τσεκουρώσουν» με εξοντωτικά πρόστιμα, ακόμα και για ήσσονος σημασίας ή και ανύπαρκτες φορολογικές παραβάσεις.

Οι υποθέσεις που φθάνουν μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια ποικίλλουν, καθώς συμπεριλαμβάνουν αδικήματα παθητικής δωροδοκίας, εκβίασης, υπεξαίρεσης, απιστίας περί την υπηρεσία κ.λπ. (ή και απόπειρας τέλεσης κάποιων εξ αυτών των αδικημάτων), ενώ αντίστοιχες είναι οι πειθαρχικές ποινές, από προσωρινή παύση μέχρι απόλυση, και οι φυλακίσεις από 3 χρόνια μέχρι πολυετείς καθείρξεις (12-15 ετών), ανάλογα με τη βαρύτητα των αδικημάτων.

Στη λίστα των επίορκων έχουν θέση (σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις) εφοριακοί που προσδοκούν «δωράκι», εκβιάζοντας από οικονομικά εύρωστους επιχειρηματίες μέχρι... ιχθυοπώλες, επειδή δεν έκοψαν παραστατικά για 750 γραμμάρια θράψαλα!

Ανάμεσά τους καταγράφονται περιπτώσεις που ξέρουν να πιέζουν ασφυκτικά για να πετύχουν τον στόχο τους, με φράσεις του τύπου «αν δεν πληρώσεις θα σου βάλω τέτοιο πρόστιμο που θα πηδήξεις από τον 10ο όροφο» ή και να χρησιμοποιούν ηπιότερο και πιο... ανθρώπινο «μαν του μαν», λέγοντας στον ελεγχόμενο «επειδή θέλω να σε βοηθήσω, λέγε τι προτείνεις»...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Αλέξανδρου Αυλωνίτη πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: