12.7.16

Οι παράμετροι της εξίσωσης…

Ο στρατηγικός ελιγμός τον οποίο επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, μέσω του υπό συζήτηση εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, στοχεύει εκ των πραγμάτων στο...
να προκαλέσει πονοκέφαλο κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι,

Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι οι δυο παράμετροι της εξίσωσης, που μπορούν να ξεκλειδώσουν την πλειοψηφία των 200 βουλευτών, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από την επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση. Μέχρι σήμερα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι έχουν επιλέξει το… αντίθετο στρατόπεδο, αρνούμενοι να προσφέρουν στον Πρωθυπουργό τη στήριξή τους.

Με την “απειλή” κατάργησης του ορίου του 3% για είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή ωστόσο, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι, εκ των πραγμάτων ανησυχούν. Μια τέτοια ριζική αλλαγή, διευκολύνει τα μικρότερα κόμματα. Και πιο συγκεκριμένα, στην προκειμένη περίπτωση, το Κίνημα ως… πονοκέφαλο για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Ευθύνη ως… πονοκέφαλο για το Ποτάμι.

Χωρίς το πλαφόν του 3% για είσοδο στη Βουλή, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Χάρης Θεοχάρης εδραιώνουν την παρουσία τους, “ψαλιδίζοντας” αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Και η νέα αυτή πραγματικότητα αναμένεται να μετρήσει καθοριστικά, για την τελική στάση που θα επιλέξουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με την προϋπόθεση φυσικά ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιμείνει ως το τέλος στην πιθανότητα κατάργησης του ορίου 3% για είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: