2.7.16

Ισόβια στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία Κουμανταρέα...


Δίκη ΚουμανταρέαΤην επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στους δύο κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς και τέσσερα χρόνια για την...
απόπειρα ληστείας.

Νωρίτερα ισόβια είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας χωρίς να δεχτεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ το δικαστήριο είχε αποφασίσει την ενοχή των δύο κατηγορούμενων κατά το κατηγορητήριο, του 27χρονου σήμερα Στεφάν Μ. και του 30χρονου Γκοσμίν Κ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός από τους δύο κατηγορούμενους, του Στεφάν Μ., Αλέξης Κουγιάς, επιχείρησε άλλη μία φορά να μετατρέψει τη δίκη για το φόνο και τη ληστεία του συγγραφέα σε δίκη της ελευθερίας της ιδιωτικής επιλογής.

«Ίσως η πράξη του κατηγορουμένου να έσωσε πολλούς άλλους» είπε σε κατάσταση παροξυσμού προκαλώντας αντιδράσεις από το ακροατήριο.

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κρατήσει διαφορετική υπερασπιστική γραμμή.

Ο συνήγορος του Στεφάν Μ., που διατηρούσε ερωτική επαφή κοντά δέκα χρόνια με τον συγγραφέα, ισχυρίστηκε πως οι εξετάσεις DNA, σύμφωνα με τις οποίες στον τράχηλο του θύματος δεν εντοπίστηκε γενετικό υλικό των δύο κατηγορουμένων, αλλά δύο αγνώστων αντρών, καταρρίπτουν το κατηγορητήριο και οδηγούν στο συμπέρασμα πως το έγκλημα το διέπραξαν τρίτοι, όταν από το διαμέρισμα του συγγραφέα είχαν αποχωρήσει οι δύο κατηγορούμενοι.

Ο Αλέξης Κούγιας είχε αποδώσει σε ελλείψεις της προανακριτικής διαδικασίας το γεγονός πως στο βίντεο από την εξωτερική κάμερα γειτονικού καταστήματος δεν φαίνονται τρίτοι να μπαίνουν στην πολυκατοικία μετά την αποχώρηση των δύο κατηγορουμένων, καθώς το βίντεο σταματά λίγο μετά την αποχώρησή τους.

Ωστόσο, ο χρόνος μέχρι την ώρα που βρέθηκε παγωμένο το πτώμα του συγγραφέα θεωρείται μάλλον μη επαρκής, καθώς οι δράστες πρέπει να έσυραν το συγγραφέα κάτω στο κλιμακοστάσιο, όπου βρέθηκαν κηλίδες αίμα και τα σπασμένα γυαλιά του, και στη συνέχεια να τον ξανανέβασαν στο διαμέρισμα, όπου βρέθηκε νεκρός στο κρεββάτι του.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι, λόγω του τρόπου λήψης γενετικού υλικού στην Ελλάδα, οι εξετάσεις DNA συνεκτιμώνται, αλλά δεν αποτελούν καθοριστική, άνευ άλλου, απόδειξη.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Γκοσμίν Κ., ο Στεφάν Μ. και ο συγγραφέας ανέβηκαν στο διαμέρισμα, όσο ο ίδιος περίμενε κάτω στο κλιμακοστάσιο. Άκουσε φωνές και ανέβηκε να δει, όταν αντίκρισε τον Στεφάν Μ. να έχει ρίξει κάτω τον συγγραφέα, να του πατά με τα γόνατα το θώρακα, και με το ένα χέρι να τον κρατά από το λαιμό, ενώ με το άλλο τον χτυπούσε. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο ίδιος μετέφερε τον χτυπημένο, αλλά ζωντανό συγγραφέα, στο κρεββάτι, όσο ο Στεφάν έψαχνε τα δωμάτια του σπιτιού. Έφυγαν και οι δύο ενώ ο συγγραφέας ανέπνεε με ήχους ρόγχου, όπως είπε.

Ο συνήγορος του Γκοσμίν Παναγιώτης Μπαλακτάρης ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και παρουσίασε νομολογία σύμφωνα με την οποία η παρουσία κάποιου στον τόπο και την ώρα ενός εγκλήματος δεν συνιστά συναυτουργία και δεν τιμωρείται.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν περίμεναν το συγγραφέα με σκοπό να τον σκοτώσουν, αλλά μόνο να του ζητήσουν χρήματα, και πως ο φόνος ήταν το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής, άρα όχι προμελετημένο. 

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: