31.7.16

Προκαλούν ρατσιστικά σχόλια Ούγγρου δήμαρχου...


Το «κυνήγι των προσφύγων» στο οποίο επιδίδονται ιδιωτικοί πολιτοφύλακες στην περιοχή του επικρότησε ο Λάζλο Τοροζκάι, δήμαρχος του Ασοταλόμ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.

Παρά τη...
διεθνή κατακραυγή έχει δημοσιεύσει ρατσιστικά σχόλια στο λογαριασμό του στο Facebook, τα οποία κατήγγειλε σε έκθεσή της η οργάνωση Human Rights Watch.

Αφγανοί και Πακιστανοί «προσπάθησαν να διασχίσουν τις γραμμές μας, όμως τους έπιασαν οι νυχτερινές περιπολίες της πολιτοφυλακής μας του Ασοταλόμ» έγραψε ο ίδιος, πάνω από μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ένας εύσωμος άνδρας, με στρατιωτική περιβολή, με ξυρισμένο το κεφάλι και τατουάζ, να στέκεται δίπλα σε πέντε νεαρούς πρόσφυγες που έχει συλλάβει.

Η ΜΚΟ είχε σχολιάσει ότι «οι μετανάστες στην ουγγρική μεθόριο αναγκάζονται να επιστρέψουν στη Σερβία, με έναν τρόπο συχνά σκληρό και βίαιο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το δικαίωμά τους να αιτηθούν άσυλο».

Ο δήμαρχος είχε επίσης προκαλέσει σάλο καθώς είχε επιβάλει στον ΟΗΕ ένα πρόστιμο ύψους 150.000 φιορινιών (500 ευρώ) διότι τα μέλη του Οργανισμού είχαν αφήσει σκουπίδια, όπως είχε υποστηρίξει, στα εδάφη της κοινότητάς του.

Ως απόδειξη, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία ενός μπλε σακιδίου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες που είχε βρεθεί σε ένα χωράφι κοντά στο Ασοταλόμ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: