7.7.16

Πάνε κι έρχονται τα... Plan B...


Χατζηνικολάου: Eπιστροφή στην δραχμή είχαν συζητήσει και οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζεφέρης με τον τότε πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο...
Κι ενώ η επικαιρότητα περιστρέφεται ακόμη γύρω από τα όσα ανέφερε ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Plan X Βαρουφάκη, με την αντιπολίτευση να ωρύεται ζητώντας εξεταστική και άλλα τέτοια συναφή, ένα ακόμη σενάριο για Σχέδιο B έρχεται στο προσκήνιο και...
αφορά στην περιβόητη κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Νίκος Χατζηνικολάου, στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον realfm, Plan B με ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή είχαν συζητήσει και οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζεφέρης με τον τότε πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος κατά τη συνομιλία του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν το ενδεχόμενο με τον Λουκά Παπαδήμο να εκφράζει την άποψη πως ένα τέτοιο σενάριο θέλει έξι μήνες προετοιμασία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ν. Χατζηνικολάου:

Εχω μία πληροφορία και θα την πω και την έχω από πολιτικό αρχηγό, ότι plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς που μετείχαν τότε, δηλαδή τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Καρατζαφέρη, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό, ότι συζήτησε το ενδεχόμενο plan b.

Ηταν τότε η περίοδος που ο Σόιμπλε μιλούσε για το Grexit. Συζήτησαν τότε plan b, το ενδεχόμενο της δραχμής. Μάλιστα μαθαίνω ότι ο κ. Παπαδήμος είχε πει τότε ότι "αυτό ρε παιδιά θέλει 6 μήνες προετοιμασία, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα"

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά τα όσα είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, σφύριξε ελαφρώς αδιάφορα...

Στη συνέχεια σημείωσε ότι καλώς ζητά η ΝΔ εξεταστική επιτροπή για να μπορέσει να έχει ενημέρωση ο πολίτης. Σημείωσε δε πως πρέπει μια κυβέρνηση να έχει Plan B, αλλά να το σχεδιάζουν οι κρατικές αρχές και όχι «κολλητοί» και «σύμβουλοι» (εννοώντας τον Γκάμπρεϊθ).

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: