31.8.16

Κρέτσος: Έρχεται διαγωνισμός για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς...

Κρέτσος: Έρχεται διαγωνισμός για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς
Την διεξαγωγή διαγωνισμού για τις άδειες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλε μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, τονίζοντας πως ...
το θέμα των θεματικών αδειών θα συζητηθεί όταν αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση να είναι αδιάβλητος και πρόσθεσε:
Είναι υποχρέωσή μας από το νόμο να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των καναλιών.

«Η αντιπολίτευση θέλει να σηκώσει σκόνη γύρω από το διαγωνισμό. Ακολουθήσαμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, οι νόμοι, η κοινοβουλευτική διαδικασία. Περιμέναμε τρεις μήνες να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ» τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Παράλληλα σημείωσε πως «το  επάγγελμα του καναλάρχη παύει να ναι κλειστό. Με τη διαδικασία ανοίγει ο ανταγωνισμός. (…) Ελέγξαμε όλα τα δεδομένα της αγοράς, όλους τους περιορισμούς που προκύπτουν από την ΕΕ, έγινε και μία μελέτη – αυτή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας».

«Δεν μπορεί να υπάρξει πολυφωνία εάν όλα τα κανάλια φυτοζωούν γιατί δεν μπορούν να πάρουν δάνεια. Είναι σημαντικότερο να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και όχι των θεματικών. Για τους θεματικούς θα το δούμε μόλις αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά», συνέχισε και τόνισε πως μετά τη δημοπρασία για τις άδειες έρχεται νόμος για την τηλεοπτική διαφήμιση.


«Εάν δεν γίνει η αδειοδότηση, εάν δεν μπουν νέα κεφάλαια, δεν καθαρίσει ο χώρος, δεν θα μπορούν να υπάρχουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης» επεσήμανε στη συνέχεια και τόνισε πως εάν υπάρξει πρόβλημα με τα πόθεν έσχες, οι υποψήφιοι δεν θα πάρουν άδεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: