9.8.16

Άστατος ο καιρός με τοπικές καταιγίδες...

Άστατος ο καιρός με τοπικές καταιγίδεςΆστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και πιθανόν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και μετά το...
μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση 5 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα. και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα κυρίως στη Θεσσαλία και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου όταν στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: