31.8.16

«Ασπίδα» για τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης...

Νίκος Φίλης
Ανυποχώρητος εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Παιδείας, στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ο Νίκος Φίλης κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να...
στηρίξουν τη ρύθμιση για επαναφορά των αιτιολογημένων απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση που είχαν καταργηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά από τον τότε υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο υπουργός Παιδείας, επεσήμανε πως η διάταξη αυτή τελεί στα πρότυπα της ρύθμισης που ψήφισε το 1977 ο Γεώργιος Ράλλης, με τη στήριξη του βουλευτή τότε της Ένωσης Κέντρου, Ευάγγελου Παπανούτσου.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, που συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε σθεναρά της διάταξης αυτής, που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο, και κατέθεσε στα πρακτικά άρθρο του Παύλου Μπακογιάννη στο οποίο ζητούσε τη μονιμότητα των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Ν. Φίλης, υπενθύμισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει την κρατική εποπτεία και τον έλεγχο επί της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

Ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου (Τετάρτη 31/08), ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τα κόμματα να συναινέσουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί το κλίμα σύγκλισης.

Ο υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε τη στήριξη στις ρυθμίσεις αυτές και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη (ΠΑΣΟΚ) ενώ παράλληλα ενημέρωσε για την πρόσληψη 20.800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προσθέτοντας πως γίνεται προσπάθεια ώστε οι νεοπροσληφθέντες να βρίσκονται από την πρώτη ημέρα στις θέσεις τους στα σχολεία. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 9.500 εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή.

Τέλος, ο κ. Φίλης ενημέρωσε ότι τα βιβλία (24 εκατ.) βρίσκονται ήδη από τα μέσα Αυγούστου στα σχολεία.

Κατά των αλλαγών η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Κατά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ιδιωτική εκπαίδευση και την ειδική αγωγή τάχθηκε η πλειονότητα των εισηγητών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτιστμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: