4.8.16

Ο Καμμένος είπε όχι στο τζαμί...

  Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η διάταξη για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό  Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η διάταξη για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό...

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, μετά από μια...
θυελλώδη συνεδρίαση με νέες χυδαίες προκλήσεις από πλευράς της Χρυσής Αυγής. 

Η διάταξη υπερψηφίστηκε από 206 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων ενώ καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Παρόντες ήταν 230 βουλευτές. Κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ’ άρθρον ψηφίστηκε και στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  

Τραμπουκισμοί 

Η τροπολογία για το τέμενος έδωσε στους Χρυσαυγίτες βουλευτές μια νέα ευκαιρία να προχωρήσουν σε «σόου» χυδαιότητας. Στο «στόχαστρο» βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. 

Την αρχή έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ευχήθηκε στο Σώμα «χρόνια πολλά», με αφορμή την επέτειο της 4ης Αυγούστου και κατηγόρησε τον μουσουλμάνο βουλευτή ότι «πρόσφατα έκαψε την ελληνική σημαία».

Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που αποκάλεσε τον κ. Ζειμπέκ, αρχικά «φιλότουρκο» και στη συνέχεια «Τούρκο πράκτορα». «Θα φέρω φωτογραφίες, να δηλώσεις τώρα ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλιώς είσαι Τούρκος», πρόσθεσε.

Ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν διέψευσε ότι έκαψε τη σημαία, έκανε λόγο για λάσπη και τόνισε: «Οι γονείς μου πολέμησαν τον φασισμό στα βουνά της Αλβανίας».

Στο επεισόδιο παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να «καθίσουν κάτω» και να βγουν από την αίθουσα.

«Κόντρες» και για τροπολογία για τις βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία 

«Διαξιφισμοί» ξέσπασαν μεταξύ βουλευτών και για τροπολογία που προέβλεπε ότι οι βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις –αντί των 12 που προβλέπει το ισχύον καθεστώς. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη απείλησε με αποχώρηση από την ψηφοφορία.

Οι κκ Μηταφίδης και Μορφίδης επικαλέστηκαν την ανάγκη να ξεπεραστούν προβλήματα που δημιούργησαν τα capital controls.

Αποσύροντας την τροπολογία, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «τροπολογίες που κατατίθενται με καλή πρόθεση δεν πρέπει να σκιάζονται από άλλες σκοπιμότητες» και προσέθεσε ότι πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία, «ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους σκιά»...

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: