31.8.16

Το στρίβειν της Ν.Δ. ...

Γιώργος Κουμουτσάκος
Είναι σαφές ότι μπέρδεψαν τη «δανειοδότηση» με την «αδειοδότηση»...
Και ξαφνικά η Ν.Δ. μετέβαλε στάση, ανήμερα της διεξαγωγής της δημοπρασίας για την αδειοδότηση τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών. Από εκεί που, έως προχθές το βράδυ, η θέση του κόμματος ήταν...
η κατάργηση του νόμου Παππά και άρα η άρση των αδειών που θα ανακοινωθούν αύριο-μεθαύριο, όλως αιφνιδίως οι δοθείσες άδειες θα παραμείνουν ως (θα) έχουν και απλώς «θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία για πρόσθετες άδειες». Τάδε έφη ο Γ. Κουμουτσάκος. Τη θέση του υιοθέτησαν λίγο αργότερα, ο Κ. Χατζηδάκης και η βουλευτής Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στην πρώτη ανακοίνωση αναφερόταν: «Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς». Το ίδιο και στη δεύτερη.

Στην τρίτη ορθή επανάληψη το... πετύχανε: «Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει την αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς».

Είναι σαφές ότι μπέρδεψαν τη «δανειοδότηση» με την «αδειοδότηση», σκοπίμως ή κατά λάθος, άγνωστο. Το αρχικό συμπέρασμα πάντως ήταν ότι θα επιτρέψουν, όταν και εφόσον γίνουν κυβέρνηση, να δανειοδοτηθούν όσοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες από την ελεύθερη αγορά, κοινώς τις τράπεζες, προκειμένου να καταβάλουν το τίμημα και να πάρουν τηλεοπτικές άδειες.

*Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: