11.8.16

Στα ύψη ξανά η ένταση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας...

Πούτιν, Ρωσία
BINTEO (με τη ρωσική εκδοχή των γεγονότων)...
Έντονη κινητικότητα σε Μόσχα και Κίεβο, μετά την ανακοίνωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών πως ματαίωσαν απόπειρα ένοπλης εισβολής της Ουκρανίας στην Κριμαία.  

Στο...
πλαίσιο αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου -όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο- «συζητήθηκαν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και των ζωτικών υποδομών της Κριμαίας... και μελετήθηκαν σε λεπτομέρειες τα σενάρια που αφορούν τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας ώστε να προστατευθούν τα χερσαία σύνορα, τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος της Κριμαίας».

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι υπουργοί Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, καθώς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Την ίδια ώρα, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων -επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας- μετέδωσαν σήμερα ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο των ασκήσεων θα βασίζεται στην απόκρουση επίθεσης δολιοφθορέων από τη θάλασσα.

Σήμερα, η ρωσική εφημερίδα Kommersant -επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ασφαλείας- ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι μια ομάδα ανδρών που έχει συλλάβει η Ρωσία επειδή σχεδίαζαν επιθέσεις στην Κριμαία, ομολόγησαν πως σκοπός τους ήταν να καταστρέψουν την τοπική τουριστική βιομηχανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο από τους επτά δολιοφθορείς σκοτώθηκαν και πέντε συνελήφθησαν.  

efsyn.gr
Στο παραπάνω VIDEO, η ρωσική εκδοχή των γεγονότων

Εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών έχει διαψεύσει την πληροφορία περί απόπειρας εισβολής στην Κριμαία. Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως οι κατηγορίες της Ρωσίας αποτελούν ένα κυνικό πρόσχημα ώστε η Μόσχα να προβεί σε νέες στρατιωτικές απειλές εναντίον του Κιέβου. 

Στο θέμα τοποθετήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ, να δηλώνει πως η Ουάσιγκτον δεν έχει εντοπίσει τίποτα που να επιβεβαιώνει τους ρωσικούς ισχυρισμούς.  

Η Ρωσία συνηθίζει συχνά να επιστρατεύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Ουκρανίας για να αποστρέψει την προσοχή από τις δικές της παράνομες πράξεις... Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει δει μέχρι στιγμής κάτι που να επιβεβαιώνει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί 'επιδρομής στην Κριμαία' και η Ουκρανία τους έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: