13.8.16

Σύλληψη υπόπτων στη Μαλαισία για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους...

Η αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε εννέα υπόπτους, μεταξύ των οποίων δύο για τους οποίους πιστεύεται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση με βομβίδα σε μπαρ στα...
προάστια της Κουάλα Λουμπούρ τον Ιούνιο, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας.

Ο Μουχάμαντ Ουάντι Μουχάμαντ Τζέντι, ο οποίος είναι γνωστός ως μαχητής του Ι.Κ. στη Συρία, είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook ότι η τζιχαντιστική οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση που έγινε στις 28 Ιουνίου σε μπαρ στην συνοικία Πατσόνγκ από την οποία τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι.

Αν η ανάληψη ευθύνης επαληθευτεί, θα πρόκειται για την πρώτη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Μαλαισία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας Χάλιντ Αμπού Μπακάρ αναφέρει ότι οι δύο ύποπτοι για την πραγματοποίηση της επίθεσης συνελήφθησαν στο βορειοανατολικό κρατίδιο Κελαντάν, όπου ανέμεναν οδηγίες από τον Ουάντι για τη διεξαγωγή κι άλλων επιθέσεων.

«Μετά τη σύλληψή τους, η αστυνομία κατέσχεσε μια βομβίδα, η οποία πιστεύεται ότι θα χρησιμοποιείτο σε μια σχεδιαζόμενη επίθεση», διευκρινίζει ο κ. Χάλιντ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: