12.8.16

Μοσκοβισί: Σταδιακή χαλάρωση των capital controls...

Μοσκοβισί: Σταδιακή χαλάρωση των capital controls- Ανοδική πορεία το 2017 και 2018Σταδιακή χαλάρωση των capital controls αναγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η Ελληνική Οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης το...
2016, το 2017 αλλά και το 2018. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σε σχέση με το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του Δημόσιου χρέους, ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαιώνει ότι η οικονομία αποδείχτηκε πιο ανθεκτική από τις αρχικές προβλέψεις καθώς και ότι η σταδιακή χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα τονώσει την ανάπτυξη. 

Την ίδια στιγμή, ο ευρωπαίος επίτροπος επαναλαμβάνει τις προβλέψεις της για ανάκαμψη το Β΄ Εξάμηνο του 2016 και για ανοδική πορεία για τα έτη 2017 και 2018.

Παράλληλα, αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί παραπέμπει στην γενικόλογη απόφαση του Eurogroup κατά την οποία έχουν συμφωνηθεί σταδιακά μέτρα ελάφρυνσης, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για τα μέτρα αυτά και για το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσουν.

Σε σχέση με την τόνωση της απασχόλησης, η Κομισιόν υπενθυμίζει τα 2,3 δις ευρώ τα οποία δόθηκαν τον Οκτώβρη του 2015 για αποκλειστική χρήση που αφορά την απασχόληση, ενώ σημειώνει πως σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσει και το «σχέδιο για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα» το οποίο κατατέθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

Τέλος η Κομισιόν επιβεβαιώνει πως «παρέχει τεχνική βοήθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα να προετοιμάσει και να εφαρμόσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη, μεταξύ άλλων με την παροχή συνδρομής για την καλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: