3.8.16

Αστυνομικός συνελλήφθη για σχέσεις με τζιχαντιστές του ISIS...

astunomikos-sunellifthi-gia-sxeseis-me-tzixantistes-tou-isisΑξιωματούχος της ειδικής αστυνομίας συγκοινωνιών της αμερικανικής πρωτεύουσας, συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπαθούσε να...
βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Οπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC ο αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται «βετεράνος» προσπαθούσε να βρει τρόπους, ώστε τρομοκράτες του ISIS να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους παρακάμπτοντας τους ελέγχους επικοινωνιών των αρχών ασφαλείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο εις βάρος του, ο αστυνομικός είχε αγόρασε ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο σκόπευε να στείλει σε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο αντί να συνομιλεί με πραγματικούς τρομοκράτες των τζιχαντιστών, επικοινωνούσε με στελέχη της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Δύναμης Κρούσης του FBI, χωρίς να το γνωρίζει βέβαια, έως την στιγμή που τον συνέλαβαν.

Οι πηγές του αμερικανικού δικτύου αναφέρουν πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κίνδυνος για το σύστημα ασφαλείας των συγκοινωνιών της Ουάσιγκτον.

Ο αστυνομικός, που επί 12 χρόνια υπηρετούσε στο σώμα προστασίας των μεταφορών της Ουάσιγκτον, διέμενε στην πολιτεία της Βιρτζίνια και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα. Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: