17.9.16

Ποιοι υπουργοί πρέπει να φύγουν...

Δημοσκόπηση της "Palmos Analysis" για το tvxs...
Αίτημα αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα με αιχμή τρία υπουργεία, απόρριψη του παλαιού τηλεοπτικού τοπίου αλλά και δυσπιστία για το νέο - και κυρίως για το...
εάν θα χτυπήσει τη διαπλοκή -, καθώς και διχασμό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην ανάγκη ριζοσπαστικής - αριστερής ή πιο κεντρώας στροφής καταγράφει το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το tvxs.gr.


Τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας όπου οι ερωτηθέντες ζητούν αλλαγή ηγεσίας, ενώ σε ό,τι αφορά την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών η πλειοψηφία θεωρεί ότι το τίμημα ήταν υψηλό και μη αναμενόμενο αλλά αμφιβάλει για το εάν θα βελτιώσει την ποιότητα της ενημέρωσης και θα χτυπήσει τη διαπλοκή.

Ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του, στο σύνολο των ψηφοφόρων η πλειοψηφία προκρίνει την κεντρώα στροφή, μεταξύ όμως των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 τα ποσοστά είναι μοιρασμένα ανάμεσα στην κεντρώα και την πιο αριστερή - ριζοσπαστική στροφή.

Ο ανασχηματισμός

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη σύνθεση και την απόδοση της κυβέρνησης, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι χρειάζεται άμεσα ανασχηματισμός της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το 38% που δεν τον κρίνει αναγκαίο. Ένα ποσοστό 15% δηλώνει ότι «δεν έχει γνώμη» ή δεν απαντά.





Ποιοι υπουργοί πρέπει να φύγουν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα – με αυθόρμητες απαντήσεις – για το ποιοι υπουργοί πρέπει να φύγουν από την κυβέρνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να αναφέρουν τρία υπουργεία στα οποία θεωρούν ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας με ποσοστό 47% ως πρώτη επιλογή και με 67% στο σύνολο, στην δεύτερη το υπουργείο Υγείας με ποσοστό 17% ως πρώτη επιλογή και 53% στο σύνολο, και στην τρίτη το υπουργείο Εργασίας με 5% ως πρώτη επιλογή και 23% στο σύνολο. Ακολουθούν, κατά σειρά, τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Εξωτερικών,  Δικαιοσύνης, και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: