4.9.16

Ν.Βούτσης: Εξαιρετικής σημασίας το οδοιπορικό του Σεπτέμβρη...

«Η σύνοδος μεσογειακών χωρών θα πραγματοποιηθεί στις 9 του μήνα και θα προετοιμάσει τη σύνοδο κορυφής στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να παρουσιαστεί, ει δυνατόν, για...
πρώτη φορά ένα μέτωπο του Νότου στο βασικό ζήτημα της λιτότητας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Η ΕΠΟΧΗ.

1.Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ΔΕΘ. Η ομιλία του πρωθυπουργού τι, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να περιλαμβάνει;

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη και αυτό αναμένει ο λαός, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν υποστεί τις βαριές συνέπειες των μνημονίων, να αναπτύξει τεκμηριωμένα το όραμα, το αφήγημα, τους σταθμούς, τους συσχετισμούς, τις πρωτοβουλίες και τις αιχμές με τις οποίες θα πορευτούμε στην υπόλοιπη κυβερνητική θητεία. Πρέπει να αναδειχθεί ο οδικός χάρτης καθώς, εφόσον ικανοποιούνται οι σταθμοί του, θα δίνεται το έναυσμα για αναστήλωση όσων πλευρών του κοινωνικού κράτους έχουν πληγεί.

Νομίζω πως η αιχμή θα είναι το όραμα για την Ελλάδα του 2018-2020, με ορατούς τους σταθμούς για το 2016. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ένας κατάλογος υποσχέσεων για παροχές, ούτε μια εκτενής αναφορά αναδρομής και απολογισμού.


2.Υπάρχουν αντοχές στον κόσμο, ώστε να αναμένει να δει να υλοποιείται το όραμα της κυβέρνησης σε δύο χρόνια; Σήμερα αντιμετωπίζουν την αύξηση του ΦΠΑ, τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, τις περικοπές του ΕΚΑΣ κ.λπ.

Οι συνέπειες εφαρμογής της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου είναι ορατές σήμερα. Ταυτόχρονα, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται κάποιες δράσεις και παρεμβάσεις που, σε έναν βαθμό, αντισταθμίζουν απώλειες του κοινωνικού κράτους, όπως επίσης υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες σε σχέση με την τακτοποίηση του χρέους και με το άνοιγμα επενδυτικών δυνατοτήτων και ευκαιριών για μεγάλα έργα, αλλά και για μια σειρά μικρών τοπικών και περιφερειακών παρεμβάσεων, που δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο από left.gr πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: