9.9.16

«Στο αυτόφωρο ο Χουλιαράκης εάν...»

«Ο Χουλιαράκης στο αυτόφωρο αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τα μισθολόγια μας». Απειλητικοί εμφανίσθηκαν...
χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι συνδικαλιστές των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στάθηκαν κυρίως στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας που τους έχει δικαιώσει και τόνισαν πως περιμένουν από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί η απόφασή του.

Ιδιαίτερα αυστηρός εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, που όταν ρωτήθηκε τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης φέρει μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του ΣτΕ, απάντησε: «Θα προσαχθεί κανονικά, καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κατήγγειλε ότι οι μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών τους έχουν φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση, ενώ τόνισε, πω πολλοί από αυτούς βάζουν χρήματα από το οικογενειακό τους εισόδημα προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα τα υπηρεσιακά τους οχήματα.

Παρόμοιες συνθήκες και καταστάσεις περιέγραψαν οι συνδικαλιστές της πυροσβεστικής και του λιμενικού σώματος.

«Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των αξιωματικών Λιμενικών, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Σημείωσε ακόμη ότι με την έξαρση του προσφυγικού το Σώμα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, καθώς δεν έχουν δοθεί χρήματα για τους ακρίτες Λιμενικούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προσφυγικές ροές...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: