12.9.16

Τσίπρας: «Όχι» σε εκλογές...

«Όχι» σε νέα μέτρα....

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα...
υπάρξει λύση για το θέμα του χρέους.

«Έχουμε στόχο και σχέδιο, έχουμε πλέον συμμάχους στην Ευρώπη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε περισσότερα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της 81ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ από realmedialive

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί όαση σταθερότητας σε μια ευρεία ασταθή περιοχή και αναρωτήθηκε τι θα κερδίσει η χώρα με την επίσπευση των εκλογών και τι αν ακολουθήσουμε την έξοδο από την κρίση με βάση τον χάρτη που παρουσίασε κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ.

Τσίπρας: Πιο κοντά από ποτέ στη λύση του χρέους-«Κλειδί» για την ανάπτυξη

«Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Η οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη μεγάλη το 2017. Το αν θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα θέλαμε να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά την έχουμε απέναντι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για το χρέος, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είμαστε πολύ κοντά σε θετικές εξελίξεις. «Η λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Ακόμη, είπε πως το ζήτημα του χρέους είναι τριμερές και αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι η άποψη της Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν είναι και η μόνη. «Είναι πρόβλημα που έχει διεθνή διάσταση, διότι η λύση στο πρόβλημα αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, που με τη σειρά της καθορίζει τη διεθνή οικονομία».


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ από realmedialive

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, σημειώνοντας πως τα έσοδα πάνε καλά παρά τις Κασσάνδρες. «Υπάρχει ένας οδικός χάρτης σε δυο χρόνια να βγούμε από το πρόγραμμα» υπογράμμισε και τόνισε πως αν «θα υπάρξουν ελαφρύνσεις σε αυτό το διάστημα θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης και την πορεία των εσόδων».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ανέφερε πως η κυβέρνηση χρειάζεται στο πλευρό της για τη διαπραγμάτευση και τους κοινωνικούς εταίρους. Επισήμανε πως από τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση δημιουργήθηκε ένα άλλο κλίμα στην ΕΕ, σημειώνοντας πως το στερεότυπο ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν, είναι τεμπέληδες, δεν πληρώνουν, άλλαξε και τόνισε πως τώρα αναδείχθηκε μια άλλη εικόνα, ενός λαού που πληρώνει άδικα τα σπασμένα των κυβερνήσεών του.

Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2009 και είπε πως το τι συνέβη τότε είναι μια διαμάχη που αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε μάλιστα ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πήγε σε μια διαπραγμάτευση χωρίς να έχει περιθώρια να αμφισβητήσει και πολλά, ανέφερε ωστόσο πως η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να ψάξει όλα τα στοιχεία και πρόσθεσε πως «οι Ευρωπαίοι δεν ζητούν να μην ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη τι έγινε με τα στοιχεία». «Μου προξένησε εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος κ. Γεωργίου έσπευσε να θέσει ζήτημα ότι εάν συνεχιστεί η έρευνα τότε η χώρα δεν θα πάρει αυτά που μπορεί για το χρέος», είπε...


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ EΛΣΤΑΤ από realmedialive

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: