30.9.16

Δίωξη εναντίον του πρώην διευθυντή του ΠαΣοΚ Ρ. Σπυρόπουλου...

Δίωξη εναντίον του πρώην διευθυντή του ΠαΣοΚ Ρ. Σπυρόπουλου
Τι απαντά ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ...
Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία κατά του πρώην υπεύθυνου για τα οικονομικά του ΠαΣοΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΠαΣοΚ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για...
περαιτέρω ανάκριση σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών και βασίστηκε κυρίως στο πόρισμα των έξι ελεγκτικών οίκων το οποίο είχε παραδώσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και είχε προκαλέσει την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία της απιστίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 - 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.

Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα και τη δίωξη το ποσό της επιδότησης, το οποίο δόθηκε ως εγγύηση σε 4 τράπεζες ήταν μικρότερο από τα δάνεια που έλαβε τελικά το κόμμα.

Τι απαντά ο Ρ. Σπυρόπουλος

«Πληροφορήθηκα από τον Τύπο την άσκηση σε βάρος μου ποινικής δίωξης για το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Έχοντας πίστη στην αθωότητά μου και εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, θα ήθελα επί του παρόντος να δηλώσω τα παρακάτω:

1.Σε ότι αφορά την υποτιθέμενη ύπαρξη 15.000.000 ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ θέλω να δηλώσω ότι πρόκειται για ένα ποσό ανύπαρκτο και φανταστικό, το οποίο δεν προέκυψε από κανένα απολύτως απτό αποδεικτικό στοιχείο, μαρτυρία ή έλεγχο και για την ύπαρξη του οποίου εκφράζουν έντονες αμφιβολίες ακόμα και οι συντάκτες της Έκθεσης, βάσει της οποίας ασκήθηκε η σε βάρος μου δίωξη. Πρόκειται, όπως άλλωστε και η ίδια η Έκθεση πιθανολογεί, ότι οφείλεται στο απλογραφικό λογιστικό σύστημα, το οποίο δια νόμου ακολουθούσαν κατά την επίμαχη περίοδο όλα τα πολιτικά κόμματα.  Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, δεν εισέρευσε ούτε ένα ευρώ μη νόμιμο και δεν υπήρξε δαπάνη ούτε ενός ευρώ μη νόμιμη και απολύτως αιτιολογημένη.


2. Η λήψη του δανείου 5.000.000 ευρώ από την ATTICA BANK το 2010 ακολούθησε στο ακέραιο όλες τις διαδικασίες που ίσχυαν τότε για τις δανειοδοτήσεις όλων των κομμάτων, μικρών και μεγάλων. Σημειώνω με έμφαση ότι κάθε δανειακή σύμβαση προς τα κόμματα κοινοποιείται προς την Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Εσωτερικών, την οικεία ΔΟΥ και ελέγχεται προ της υπογραφής της από τις αρμόδιες νομικές και οικονομικές υπηρεσίες της Τράπεζας. Στην επίμαχη περίπτωση προς εξασφάλιση του δανείου εκχωρήθηκε από την ετήσια επιχορήγηση του 2015 το ποσό των 6.000.000 ευρώ για δάνειο ύψους 5.000.000 ευρώ, κατά την πάγια πρακτική που ακολουθούνταν σε όλες τις αντίστοιχες συμβάσεις. 

Σε ότι με αφορά προσωπικά τονίζω με έμφαση: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται…»

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: