18.9.16

Μαύρο στον ΣΚΑΪ από τον Μητσοτάκη!...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜητσοτάκηδεςΗ ΝΔ ως κυβέρνηση είχε εμμονές με το μαύρο στα media. Δεν άντεχε την κριτική και προσπάθησε να κλείσει τα Μέσα Ενημέρωσης που βρέθηκαν απέναντι της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δηλώνει τώρα πως ενδιαφέρεται για τον πλουραλισμό στα media, την εποχή όμως που ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως προωθυπουργός κυνηγούσε το ΣΚΑΪ, δεν είχε ...διαφοροποιηθεί. Όπως ήταν φυσικό είχε συμπαραταχθεί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με την οικογένεια Αλαφούζου έχουν διακυμάνσεις.  Πριν από την άνοδο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπήρχε μια πολύ καλή προσωπική συνεργασία με τον Αριστείδη Αλαφούζο. Ακολούθησε η περίοδος της ρήξης 1992-93 ανάμεσα στον τέως πρωθυπουργό και το Γιάννη Αλαφούζο, ενώ τώρα επί Κυριάκου Μητσοτάκη και οι δύο πλευρές  φαίνεται να έχουν απωθήσει αυτή την ιστορία, που είχε οδηγήσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη λογική της ολοκληρωτικής επίθεσης.
“Στο χειρότερο χαμαιτυπείο της Ελλάδας δεν γίνεται χρήση αυτής της γλώσσας, αυτών των επιχειρημάτων, επιτέλους εναντίον του Έλληνος πρωθυπουργού , εναντίον της οικογένειάς του, εναντίον μιας πονεμένης γυναίκας που είναι η κόρη μου. Η χυδαιολογία στο αποκορύφωμά της” . Το Φεβρουάριο του 1992, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιτίθεται ευθέως στο ΣΚΑΪ.

Είναι η εποχή της άγριας σύγκρουσης του τέως πρωθυπουργού με το Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΪ) και τον πατέρα του, Αριστείδη Αλαφούζο (“Καθημερινή”) “Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να μας παρακολουθεί να χρησιμοποιεί το υλικό των παρακολουθήσεων αλλά αυτό να μην μπορεί να δημοσιοποιηθεί. Είναι τραγικό , δεν μπορώ να πάρω ένα σημαντικό τηλέφωνο από το γραφείο μου. Πρέπει να πάω στο μπακάλη”, υποστηρίζει ο Γ.Αλαφούζος περιγράφοντας το κλίμα της εποχής (“ΓΥΝΑΙΚΑ” Ιούλιος 1993), λίγο πριν η κυβέρνηση χάσει την εξουσία. Το ΕΣΡ της εποχής θα πάρει τότε μια απόφαση με πολιτικό βάρος. Υπό το τρομακτικό καθεστώς της πίεσης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα κόψει την αίτηση του ΣΚΑΪ, όπως και του ΚΚΕ για τον 902 TV. Οι “κομμένοι” θα πάρουν άδεια στη συνέχεια τον Οκτώβριο του 1993 από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά η απόφαση του συμβουλίου θα στιγματίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Προηγείται  τον Ιανουαρίο του 1992, η απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κατεβάσει το σήμα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ.Τα ΜΑΤ ανέβηκαν στις κεραίες του Σκάι στον Υμηττό και συνέλαβαν και τον ιδιοκτήτη του Σκάι 100,4 Γ.Αλαφούζο.Ο Γιάννης Αλαφούζος καταγγέλει τις πιέσεις με συνέντευξη του στον Ταχυδρόμο (5.2.1992) ,πως στην οικογένεια ,”έγιναν προτάσεις συναλλαγής. Ο κ.Κούβελας ήρθε στο γραφείο μας και ζήτησε να δει τον πατέρα μου. Μας είπε , είναι δύσκολο να πάρετε άδεια και για να την πάρετε…ίσως αυτό και κείνο. Έδειξε σαφώς διάθεσης συναλλαγής”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: