30.9.16

Θετικό κλίμα στις Βρυξέλλες για τα προαπαιτούμενα...

Αισιόδοξος για εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη, ώστε στις 10 Οκτωβρίου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης με...
ενεργό ρόλο στις συζητήσεις.

Έχουν απομείνει δύο προαπαιτούμενα που έχουν σχέση με τους τομείς της ενέργειας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι θα εκπληρώσει μέχρι την Τετάρτη, ανέφερε, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οι θεσμοί θα υποβάλουν έκθεση με την οποία επιβεβαιώνουν ότι τηρήθηκαν όλες οι υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Η αυλαία της πρώτης αξιολόγησης θα πέσει στις 10 Οκτωβρίου, όπου αρχικά το πρωί θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας (EWG) του Εurogroup για να εγκρίνει την έκθεση των θεσμών και την εκταμίευση της δόσης, αποφάσεις που θα επικυρωθούν και πολιτικά από τους υπουργούς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, εάν όλα πάνε όπως έχουν δρομολογηθεί και κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, τότε, αμέσως μετά το Εurogroup, οι επικεφαλής των θεσμών θα πάνε στην Αθήνα για να ξεκινήσουν τη δεύτερη αξιολόγηση.

Η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει σε πολιτικό επίπεδο μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, ωστόσο σε τεχνικό, όπως είπε, έχει ήδη ξεκινήσει...

Νίκος Μπέλλος

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: