12.9.16

Λεβέντης: Αν μπούμε σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα...

...να μην μας ψηφίσει κανείς...
Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης...

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Β. Λεβέντης αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της έκθεσης σημειώνοντας πως η Ένωση Κεντρώων  «κομίζει ένα νέο ήθος, το ήθος συναίνεσης και συνεργασιών» στις σχέσεις των κομμάτων. Απαντώντας σε όσους συνέδεσαν την παρουσία αυτή με συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως «θα απογοητευτούν» καθώς απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας πως «Αν μπει η Ένωση Κεντρώων σε οποιαδήποτε κυβέρνηση με τον Τσίπρα να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων», διερωτώμενος ωστόσο «τη συζήτηση την ποινικοποιούμε;». Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως δεν συμφωνεί με το αίτημα για απομείωσή, λέγοντας πως «πρώτα κάνεις τις μεταρρυθμίσεις, πρώτα είσαι εσύ εντάξει με τις υποχρεώσεις σου και μετά ζητάς μείωση του χρέους», ενώ έκανε λόγο «εικόνα απατεωνιάς προς τα έξω».
Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κλείσει κανένα κανάλι, προσθέτοντας ωστόσο πως οι ιδιοκτήτες καναλιών θα πρέπει να πληρώσουν από 70 εκατομμύρια ευρώ, όσα κατέβαλαν κατά μέσο όρο οι 4 υπερθεματιστές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Β. Λεβέντης σημείωσε πως «οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται» συμπληρώνοντας πως «Το ένστικτο το δικό μου είναι ότι ο κ.Τσίπρας έχει μπροστά του έναν Γολγοθά πολύ δύσκολων μέτρων, τα οποία δεν θα αντέξει το κόμμα του με τη σημερινή του συγκρότηση. Το κόμμα έχει βαρίδια, έχει ανθρώπους που δεν συμφωνούν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το γνωρίζει αυτό ο κ.Τσίπρας».

Κληθείς να απαντήσει για το εάν θα στηρίξει την κυβέρνηση στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έχει όπως είπε μπροστά της, απάντησε πως «Εμείς στους 11 μήνες, δεν έχουμε ψηφίσει τίποτα εκτός από την απλή αναλογική», κάνοντας επίσης λόγο για «Κασάνδρα κατά της Ένωσης Κεντρώων εκπορευόμενη από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη». 

Εκτίμησε πάντως πως εάν γίνουν εκλογές, θα γίνουν εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο και προέβλεψε πως νικητής θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας 140-141 έδρες και πως το ΠΑΣΟΚ θα μείνει εκτός κοινοβουλίου. Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά που προβλέπονται πως θα πάρει η Ένωση Κεντρώων ανέφερε πως «δεν βλέπω πτώση στα νούμερα» και προέβλεψε πως πολύ γρήγορα θα ξαναγίνει ο ίδιος πρώτος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός και πως το κόμμα του θα φτάσει στο 12%. Δήλωσε δε πως το όνειρο του είναι «το 4% να γίνει 15%, το 15% να γίνει 30% και η Ένωση Κεντρώων να έρθει στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «δείχνει πιο ώριμος, πιο σοβαρός» ενώ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «faux», «αρχομανή» και πως «αν και νέος στην ηλικία, είναι γέρος στις ιδέες του». Κληθείς να απαντήσει για το εάν προτιμά την εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, σημείωσε πως «για τον λαό είναι το ίδιο άσχημοι και οι 2», καθώς όπως είπε ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές μείωσης μισθών και συντάξεων και αύξησης της φορολογίας.

Σε σχετική ερώτηση του ρ/σ «Στο Κόκκινο» για το εάν θεωρεί πως το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία αποτελεί μία εφικτή, εναλλακτική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, απάντησε πως «το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη βασίζεται σε  πλεόνασμα 2% και ρυθμούς ανάπτυξης 4%. Για να επιτευχθούν αυτά πρέπει να έρθουν νέες επενδύσεις. Η ΝΔ έχει αποδείξει- γιατί κυβερνούσε πριν έναν χρόνο-, ότι νέες επενδύσεις δεν έφερε. Και έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι νέες επενδύσεις θα έρθουν μόνο από μία ισχυρή κυβέρνηση, με πολιτική σταθερότητα, δηλαδή άνω των 200 βουλευτών που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. Άρα αυτό που μένει για τον κ. Μητσοτάκη είναι η συνέχιση των αμαρτιών της οικογένειάς του, να είναι αρχομανής, τίποτα άλλο».

Τέλος, σχετικά με την επιχειρούμενη εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές από την «Eldorado Gold» ανέφερε πως «στην Ευρώπη έχει αποφασιστεί και δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από αυτήν την άποψη ότι όταν κινδυνεύει η υγεία από μία επένδυση, να παίρνουμε πρόνοια υπέρ της υγείας με μέτρα. Δεν ματαιώνουμε την επένδυση». 

avgi,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: