10.9.16

Η αγωνία του Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ...

Η αγωνία του Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  δεν παρακολούθησε την τηλεοπτική συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη, καθότι εκείνη την ώρα παρέθετε δείπνο στον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη. 

Εβαλε όμως την...
Ολγα Γεροβασίλη και τον (speech writer του) Δ. Τζανακόπουλο να την παρακολουθήσουν. Και όταν τελείωσε τη συνέντευξη, άρχισε ο «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου. Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια τούς αιφνιδίασε και τους προβλημάτισε. Και ιδού πώς ήταν η αντίδρασή τους, όπως ακριβώς μου την περιέγραψε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του. Πρώτα απ' όλα είπαν «μίλησε ο Μητσοτάκης αλλά ακόμη να μιλήσει ο Τσίπρας για το τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ». Αν το αναλύσει κανείς αυτό, σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι ο κ. Τσίπρας έχει όντως σκοπό να εξαγγείλει κάτι για τον ΕΝΦΙΑ (ως τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα του αλλάξει όνομα και θα απαλλάξει όσους έχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από 50.000 ευρώ) είτε ότι θα πλειοδοτήσει στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη. Θα προσφέρει δηλαδή μεγαλύτερη έκπτωση. Εκείνο που έμαθα είναι ότι η ομιλία του στη ΔΕΘ που αφορά τον ΕΝΦΙΑ... ξαναγράφεται.


Το δεύτερο συμπέρασμα που έβγαλε το Μαξίμου από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν πως «ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια». Και πώς βγάζετε αυτό το συμπέρασμα; ρώτησα. Η απάντηση όντως ξενίζει. Το Μαξίμου «πιάστηκε» από μια φράση του κ. Μητσοτάκη ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια, άρα δεν είπε ότι θα τον μειώσει μόλις κερδίσει τις εκλογές, που τώρα τις ζητεί. Στην παρατήρηση όμως ότι κάτι τέτοιο δεν στέκει η απάντηση ήρθε κάπως νευρικά: «Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με τον Μητσοτάκη και τον ΕΝΦΙΑ (του), έχουμε άλλες σοβαρότερες δουλειές»...

Βηματοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: