25.9.16

Μουζάλας για Βουδούρη: «Προχωράμε παρακάτω»...

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης ΜουζάλαςΑρνήθηκε, επί της ουσίας, να σχολιάσει την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την...

παραίτηση. Το θέμα για μένα σταματάει εδώ. Ποτέ δεν κριτικάρω κανέναν, πού υπήρξε δίκαιο και πού άδικο, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Προχωράμε παρακάτω», είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ειδικότερα, μιλώντας για τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο, σημείωσε ότι «δουλειά μιας κυβέρνησης είναι να απαλύνει, να κρατήσει ισορροπία σε αυτές τις καταστάσεις...».

Όσο για τους μετανάστες που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας, δήλωσε πως «δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε χάσει 8.000 ανθρώπους... Κάναμε μια προκαταγραφή και έχουμε με ακρίβεια καταγεγραμμένους 54.000. Το νούμερο των 6.000 που δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε με επιστημονικά κριτήρια, μπορεί κανείς να το αποδώσει σε ένα αριθμό που δεν ήθελε να καταγραφεί. Ένας άλλος αριθμός απορροφήθηκε στις παράνομες και νόμιμες κοινότητες των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα».
Δημιουργία χώρων φιλοξενίας σε νησιά και ενδοχώρα

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, τόνισε ότι «παλεύουμε με νύχια και με δόντια να την κρατήσουμε», προειδοποιώντας ότι «θα περάσουμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, αν για κάποιους λόγους καταπέσει η συμφωνία και επανέλθουμε σε ροές, όπως αυτές που είχαμε πέρυσι».

Επισήμανε ότι «παρατηρείται υπερπληθυσμός» στα νησιά και για το λόγο αυτό παίρνονται μέτρα, συμπληρώνοντας ότι «θα δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας, σε εισαγωγικά, για να ελαφρύνουν τους υπάρχοντες, όχι για να μεταφερθούν και άλλοι».

Όσο για τους χώρους φιλοξενίας στην ενδοχώρα, σημείωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ε.Ε. για τις δομές που θα δημιουργηθούν:
 

''Η Ε.Ε. αποφάσισε η οικονομική βοήθεια να δοθεί μέσα από την Ύπατη Αρμοστεία και τις ΜΚΟ. Εμείς θέλαμε να δοθεί στο κράτος... Αυτό που μας απασχολεί είναι οι οργανώσεις που ανέλαβαν να βοηθήσουν, να παραδώσουν τα έργα τους εγκαίρως.''

Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα παιδιά, είπε ότι στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2.200, με το 80% αυτών να είναι 15-18 ετών, το 20% κάτω των 15 ετών, ενώ ένα 2% μικρότερο από  ετών. Για τη φιλοξενία τους χρειάζονται επιπλέον 90 δομές, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο είναι να δημιουργήσουμε μέσα στα camps ζώνες ασφαλείας, όπου τα παιδιά αυτά δεν θα είναι μαζί με όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: