7.9.16

Μείωση επικουρικών, αλλά...θα στείλουν επιστολές στους συνταξιούχους...

meiwsi-epikourikwn-allatha-steiloun-epistoles-stous-suntaksiouxousΜπορεί οι συνταξιούχοι να είδαν κατά πολύ μικρότερες της επικουρικές συντάξεις όταν πήγαν στα γκισέ ή τα ΑΤΜ των τραπεζών στις αρχές του μήνα, μπορεί να έρχεται νεο "μαχαίρι" τον Οκτώβριο, αλλά οι συνταξιούχοι θα ενημερωθούν με...
επιστολή για τις μειώσεις που έγιναν, που θα εξηγεί τη λογική του νέου συστήματος επανυπολογισμού των συντάξεων τους.

Αυτό είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που επανέλαβε τα περί "μαύρης προπαγάνδας" αναφορικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις. Ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως οι κύριες δεν μειώνονται, ενώ οι επικουρικές μειώνονται αν το άθροισμά τους με την κύρια σύνταξη ξεπερνά τα 1300 ευρώ. Όπως ανέφερε, υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40%, καθώς η σχέση εισφορών -παροχών δεν ήταν ισορροπημένη. Εξήγησε ότι με βάση το νέο σύστημα υπολογισμού η ισορροπία εισφορών - παροχών παίζει σημαντικό ρόλο και συμβάλλει στην κοινωνική δικαιοσύνη, αφού δεν γίνονται οριζόντιες περικοπές.

   Τόνισε ότι θα υπάρξει όριο να μην ξεπερνούν το 10% οι αναδρομικές κρατήσεις, ενώ όπως είπε η έκπτωση για την εξαγορά πλασματικών αντί του 15% θα είναι 2% κατά έτος.

   Για την ασφάλιση στον ΟΓΑ, σε περιοχές με κάτω από 2000 κατοίκους, είπε ότι θα εξαιρεθούν μόνον οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, που δεν είναι αγρότες. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με την κριτική της λειτούργησε ως μεγάφωνο και απαίτησαν αλλαγές οι δανειστές. Μίλησε και για κουκουλοφόρους - όχι κοινοβουλευτικοί, όπως διευκρίνισε- που εξυπηρετούν συμφέροντά τους και δίνουν πληροφορίες στην τρόικα για να αρθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις.

   Για τις οφειλές στα ταμεία είπε ότι επιδιώκεται στη διαπραγμάτευση να παγώσουν οι οφειλές και να ρυθμιστούν με κάποιον τρόπο υπό την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές...

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: