6.10.16

«Διαξιφισμοί» Μαξίμου-ΝΔ για τη Δικαιοσύνη...

«Διαξιφισμοί» Μαξίμου-ΝΔ για τη Δικαιοσύνη Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας μετά από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με ανώτατους δικαστικούς, με αφορμή όσα...
ελέχθησαν για τις αποδοχές των εκπροσώπων του κλάδου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται ουσιαστική προσπάθεια διατήρησης των ισχυουσών αμοιβών για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Είναι, όπως τόνισε, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ισχυρίστηκε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις για τα μισθολογικά ζητήματα εισπράττονται από την ελληνική κοινωνία ως «συναλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών».

«Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν  της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου, που απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσβάλει τη Δικαιοσύνη και τον δικαστικό κόσμο.

«Η Νέα Δημοκρατία προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου. Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος» τονίζει η αιχμηρή ανακοίνωση του Μαξίμου, που θυμίζει στην Νέα Δημοκρατία αντίστοιχη συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης τον Δεκέμβριο του 2012.

ΚΚΕ: Υποκριτικές οι εκατέρωθεν κορώνες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

«Η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ, αλλά και οι τοποθετήσεις άλλων κομμάτων για τη Δικαιοσύνη, παραπέμπει σε κομματικό καβγά για τον έλεγχο και τον επηρεασμό της, μακριά απ' τα πραγματικά προβλήματα της απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και των ίδιων των δικαστών», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ «για την αντιπαράθεση σχετικά με τη Δικαιοσύνη».

«Οι εκατέρωθεν κορώνες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι υποκριτικές, αφού και τα δύο κόμματα συναινούν στην αντιλαϊκή νομοθεσία, που καλείται να εφαρμόσει και η Δικαιοσύνη, ενώ καταρρίπτονται, απ' τη στιγμή που και τα δύο κόμματα αποδέχονται τον διορισμό της ηγεσίας της, απ' την εκάστοτε κυβέρνηση», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ...


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: