9.10.16

Λαγκάρντ προς Τσακαλώτο: Οι κανόνες (του ΔΝΤ) δεν αλλάζουν...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσακαλώτος Λαγκάρντ
 Στις 7 Δεκεμβρίου έχει θέσει ως στόχο ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ να συζητηθεί η 2η αξιολόγηση και η τύχη του ελληνικού χρέους..
-Συνάντηση με Πολ Τόμσεν. 
Ακυρώθηκε το τετ-α-τετ με Ντάισελμπλουμ...
 Το Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου έχει θέσει ως στόχο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να συζητηθεί η 2η αξιολόγηση και η τύχη του ελληνικού χρέους.

Ο ...
Έλληνας ΥΠΟΙΚ, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ολοκλήρωσε τις διήμερες επαφές του στην έδρα του ΔΝΤ με αφορμή τη συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Ο κ. Τσακαλώτος είχε χθες, μεταξύ άλλων, ημίωρη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Γάλλο ομόλογο Μισέλ Σαπέν. Η συνάντηση με τον πρόεδρο του Εurogorup Γερούν Ντάισελμπλουμ ακυρώθηκε λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» του Ολλανδού αξιωματούχου.

Στο ραντεβού με την κ. Λαγκάρντ, παρόντες ήταν ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν. Η συζήτηση έγινε σε «φιλικό κλίμα» και περιστράφηκε γύρω από το ελληνικό χρέος και την πορεία του ελληνικού προγράμματος. 

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επανέλαβε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο τις δύο προϋποθέσεις για την επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι χρειάζεται «ένα σταθερό πρόγραμμα (solid) και το ελληνικό χρέος να είναι βιώσιμο. Οι κανόνες του ΔΝΤ δεν αλλάζουν» είπε η κ. Λαγκάρντ. 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: