5.10.16

Κρίσιμη ημέρα η Τετάρτη για τις έρευνες για τον Μπεν...


Κρίσιμη ημέρα η Τετάρτη για τις έρευνες για τον ΜπενΣε αμείωτο βαθμό συνεχίζονται οι έρευνες στο νησί της Κω για την εύρεση στοιχείων που θα φέρουν την αστυνομία και την οικογένεια του Μπεν Νίνταμ πιο κοντά στη...
λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού αγοριού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Τζον Κάζινς η Τετάρτη (5/10) θεωρείται αρκετά κρίσιμη ημέρα για την πορεία των ερευνών, όπως μεταδίδει μέσω Twitter o δημοσιογράφος του ITV News CalendarVerified, Mark Witty.

Οι έρευνες έχουν εστιάσει στο οικόπεδο  που εμφανίστηκε για τελευταία φορά το 25 μηνών παιδί, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι νέες έρευνες άρχισαν εξαιτίας της μαρτυρίας, που ήθελε τον Μπεν να έχει καταπλακωθεί κατά λάθος από εκσκαφέα που εκτελούσε εργασίες στο σημείο την ημέρα της εξαφάνισής του.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της βρετανικής αστυνομίας, οι έρευνες στο επίμαχο σημείο θα διαρκέσουν 12 ημέρες και έπειτα θα επεκταθούν και σε άλλα μέρη του νησιού, ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή για στοιχεία «κλειδιά» .  Μάλιστα σήμερα (4/10) που είναι η ένατη ημέρα της επιχείρησης η βρετανική αστυνομία πήρε την άδεια για  να κατεδαφίσουν το δωμάτιο, που φέρεται να χτίστηκε μερικούς μήνες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, αν και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι πολύ αναστατωμένοι, τελικά έδωσαν την συγκατάθεσή τους για να γκρεμιστεί το πρόσθετο δωμάτιο της αγροικίας, όπου παραθέριζε με τους γονείς του ο Μπεν Νίνταμ.

Σε ότι αφορά την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών, στο σημείο που πραγματοποιούνται οι ανασκαφές έχουν εντοπιστεί ευρήματα τα οποία έχουν σταλεί στην Βρετανία ούτως ώστε να εξεταστεί κατά πόσο συνδέονται με την υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ. Ένα από αυτά ήταν το ένα ανοιχτόχρωμο ύφασμα καθώς και ένα κομμάτι δέρμα που ενδέχεται να προέρχεται από τα σανδάλια που φορούσε ο Μπεν την ημέρα της εξαφάνισης του.

Μάλιστα, οι επικεφαλής της έρευνας στην Κω, παρουσίασαν στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης τα δερμάτινα σανδάλια που έφτιαξαν, όμοια με εκείνα που φορούσε ο μικρός Μπεν, λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί.



Εν τω μεταξύ, στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του μικρού Μπεν, συμμετέχει ενεργά και ένας Έλληνας ντετέκτιβ, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ. Ο λόγος για τον Θανάση Φουρλή, ο οποίος μίλησε στο newpost.gr για την πορεία των ερευνών, καθώς και για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: