6.10.16

Ο Πειραιάς τίμησε του ολυμπιονίκες του...

Από τη βράβευση των αθλητώνΤο χρυσό μετάλλιο της πόλης του Πειραιά απένειμε κατά τη διάρκεια ειδικής τιμητικής συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι έχουν σχέση με...
την πόλη του Πειραιά: Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους), Σπύρο Γιαννιώτη (αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης), Παναγιώτη Μάντη (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοΐας) καθώς και στον ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης, προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη και Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο.

Τα χρυσά μετάλλια της πόλης απένειμαν στους ολυμπιονίκες: ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον Λευτέρη Πετρούνια, ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης στον Σπύρο Γιαννιώτη, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου στον Παναγιώτη Μάντη και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στον δημοτικό σύμβουλο και ομοσπονδιακό προπονητή κολύμβησης Νίκο Γέμελο.

Στην τιμητική συνεδρίαση προήδρευσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πλειοψηφήσας δημοτικός σύμβουλος, λόγω απουσίας του προέδρου Γιώργου Δαβάκη για λόγους υγείας, και της αντιπροέδρου κ. Π. Καλαγιά.

Ο Γιάννης Μώραλης έκανε γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν δύο εκδηλώσεις.

Μία είναι η συγκεκριμένη για να τιμηθούν οι μεταλλιούχοι ολυμπιονίκες και μία δεύτερη που θα γίνει αργότερα και θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά που έχουν σχέση με τον Πειραιά και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Προφανώς και ένα μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό, ό,τι χρώμα κι αν έχει, ωστόσο και η συμμετοχή είναι σημαντική», εξήγησε ο Γ. Μώραλης και πρόσθεσε πως στην 2η εκδήλωση θέλουν να έρθουν και παιδιά από σχολεία για να στείλουν ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά.

«Θέλαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που για πολλά χρόνια, έδωσαν τη ζωή τους και στερήθηκαν πράγματα. Θυσιάστηκαν, δούλεψαν, κουράστηκαν σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό που είναι και καλοί άνθρωποι, πέρα από σπουδαίοι αθλητές.

»Όλη η Ελλάδα είδε την ποιότητά σας και το επίπεδό σας. Νομίζω είναι διπλό αυτό το μήνυμα. Είναι σημαντικό να είσαι πολύ καλός αθλητής, να κερδίζεις και να κατακτάς μετάλλια, όμως είναι εξίσου σημαντικό να είσαι αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος.

»Θέλω επίσης να σταθώ και στον Νίκο Γέμελο που επιβεβαιώνει ότι πίσω από κάθε μεγάλο αθλητή, ειδικά στα ατομικά αθλήματα όπως αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη, βρίσκεται και ένας σπουδαίος προπονητής», συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις, τα τιμώμενα πρόσωπα έκαναν δηλώσεις.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο και όλους εσάς για  αυτήν την τιμητική βράβευση. Με τιμά, νιώθω κατά το ήμισυ Πειραιώτης. Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Πειραιά. Μέχρι το 1990 που γεννήθηκα ζούσαν στον Πειραιά, δούλεψαν στον Πειραιά και έδωσαν το αίμα τους σε αυτήν την πόλη.

»Νομίζω πως παρότι σπάνια επισκέπτομαι τον Πειραιά, τον έχω επισκεφθεί τόσο πολύ σε μικρότερες ηλικίες που τον έχω μάθει απέξω και ανακατωτά. Οπότε αυτό θέλω να πω,  ότι νιώθω κατά το ήμισυ κι εγώ μέρος αυτής της πόλης και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με βραβεύσατε και μου κάνατε αυτήν την τιμή.

»Εύχομαι να είστε πάντα στο πλευρό των αθλητών, των μεταλλιούχων και των μη μεταλλιούχων».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε πως θέλει να ευχαριστήσει «τον Δήμο Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο και επειδή έχουμε μια 17χρονη σχέση προπονητή – αθλητή με τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο. Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα.

»Τι να πω; Είχα σκεφτεί να πω πολλά. Απλά θα πω ευχαριστώ. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο Πειραιάς έχει αθλητές, θα έχει αθλητές και θα συνεχίσουμε εμείς οι παλιότεροι να στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες όλων των αθλητών σε όλη την χώρα. Ευχαριστώ πολύ».

Ο Παναγιώτης Μάντης ευχαρίστησε για τη βράβευση και είπε: «Εγώ δεν είμαι δημότης του Πειραιά αλλά έχω "φάει" όλη μου τη ζωή στον Πειραιά. 25 χρόνια είμαι στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, οπότε ένα μεγάλο μέρος του μεταλλίου ανήκει στον Πειραιά. 

»Έχω να πω ότι με τη δουλειά που γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο -είναι το κέντρο της Ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα-, έχουν έρθει πολλά μετάλλια και νομίζω ότι θα έρθουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

»Από ό,τι βλέπω με το δώρο που μας κάνετε θέλετε να τους βάλετε όλους να κάνουν ιστιοπλοΐα. Εγώ βλέπω πανί. Ευχαριστούμε πολύ».

Ο Νίκος Γέμελος είπε πως με τη σειρά του θέλει να ευχαριστήσει «όλη την πόλη του Πειραιά, τον δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο για αυτήν την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν σαν Πειραιώτη γιατί ουσιαστικά έχω μεγαλώσει στον Πειραιά, έχω περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια μέσα στον Πειραιά, στην Αγία Σοφιά, σε ένα μικρό μέρος του Πειραιά.

»Αυτό που πιστεύω για τον Πειραιά είναι ότι πάντα είχε και πάντα θα βγάζει μεγάλους αθλητές. Αυτό από εμάς, από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής μας δίνει ένα μεγαλύτερο άγχος ώστε να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα που έχουμε βάλει στόχο και με την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου, να έχει ο Πειραιάς τα δικά του αθλητικά σπίτια, όπως κολυμβητήριο, στίβο, γήπεδα ποδοσφαίρου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με τον προεδρεύοντα και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός  Βαγγέλη Μαρινάκη, να επισημαίνει τα εξής:

«Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ. Θέλω επίσης να σας πω ότι για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός, ο Δήμος, κι εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σε όλους τους αθλητές. Και στον Σύλλογό μας φυσικά αλλά και τον Πειραιά. Για μένα που έχω μεγαλώσει κι εργάζομαι στον Πειραιά, εννοείται και για τον Σύλλογό μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία παιδιά από τον Πειραιά και παιδιά που αγωνίζονται σε συλλόγους του Πειραιά, να μπορούν να διακρίνονται.

»Αποτελούν παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά στον Πειραιά. Έχει ξεχωριστή σημασία για μας να συμβαίνει αυτό και δίνουμε τεράστια βαρύτητα. Για άλλη μια φορά σας συγχαίρω και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Να είστε όλοι καλά»...


Χριστίνα Παπασταθοπούλου, efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: