6.10.16

«Όχι» της εξεταστικής σε νέα ακρόαση του Δημήτρη Κοντομηνά...

«Όχι» της εξεταστικής σε νέα ακρόαση του Δημήτρη ΚοντομηνάΛάππας(ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα επιτρέψουμε να κάνει πρωϊνάδικο την επιτροπή - Λοβέρδος: Το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει τα πρωινάδικα, ρωτήστε τον Καρανίκα να σας πει.

Απέρριψε η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής την πρόταση για...

νέα ακρόαση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

Την πρόταση υπέβαλλε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Δημ. Συμπαράταξη) με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε πως από την ημέρα της κατάθεσης του κ. Κοντομηνά εως σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί νέα στοιχεία για τον δανεισμό της επιχείρησής που να αφορούν το έργο της εξεταστικής, ωστόσο δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ψηφοφορία προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει νέα ακρόαση του επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς ειπε ότι ένας εκ των αρχικών υπερθεματιστών – υπονοώντας τον κ. Ι. Καλογρίτσα – του πρότεινε την μεταβίβαση του 51% του καναλιού και «τέσσερις  εκπομπές την εβδομάδα πολιτικές για να βλεπει κι ο κόσμος να ακούει τι γίνεται με την κυβέρνηση, τι καλά που πάμε». Σε άλλο σημείο δε είπε για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά:  «δεν θα κλείσει ο Alpha κ. Παππά που ήσουνα στην Αμερική και "έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς"…  Ο κ. Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αυτός "σκοτώθηκε" τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;».


Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες ο κ. Λοβέρδος πρότεινε κατά την σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής «να ξαναέρθει ο κ.Κοντομηνάς.  Έχουμε ένα κανάλι που κλείνει αν και δεν το επιθυμεί και τον ιδιοκτήτη του να καταγγέλλει  ότι απεσταλμένος του κ. Παππά του πρότεινε συναλλαγή».

«Να έρθει μαζί με την Μενεγάκη και τη Σπυροπούλου» σχολίασε ειρωνικά ο κ. Νίκος Νικολόπουλος με τον κ. Λοβέρδο να του ανταπαντά « καλό το χιούμορ αρκεί να μην παίζεις με αυτό γιατί γυρνά εναντίον σου».

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε πως «Ο κ. Κοντομηνάς ήρθε στην επιτροπή και από την στιγμή που ήρθε και μετά δεν πήρε δάνειο και άρα δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της επιτροπής. Αν έχει αποκρύψει ο ίδιος στοιχεία δεν αφορά την επιτροπή». Εξήγησε δε ότι «ο κ. Παππάς θα κληθεί στην Θεσμών. Ας μην μπλέκουμε τις αρμοδιότητες. Η Επιτροπή δεν εξασφαλίζει την πιστότητα  των στοιχείων με όρους πρωινής εκπομπής . Αν έχει προκύψει κάτι οι εισαγγελικές αρχές είναι γνωστές και όποιος τιμά τον λόγο και την υπογραφή του να πάει άμεσα στις εισαγγελικές αρχές».

Κατά την ψηφοφορία ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας αρνήθηκε την πρόταση προκειμένου – όπως είπε – να μην μετατραπεί η επιτροπή σε πρωϊνάδικο. Ωστόσο, και ο ίδιος υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα αποκαλώντας την επιτροπή ως «εκπομπή». Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί :

-          Σπύρος Λάππας:  «Αποστρέφομαι  οποιαδήποτε εκδοχή να μετατραπεί η εκπομπή μας σε ένα πρωινάδικο. Ε! Η επιτροπή ήθελα να πω. Ο Κοντομηνάς κλήθηκε και απάντησε σε όλα. Αν ο ίδιος κρίνει ότι δεν είπε όσα ήθελε μα πει είναι δικό του θέμα. Αν θέλει τώρα να πει άλλα και να μετατρέψει την εξέταση σε σόου δεν θα το επιτρέψουμε να το κάνει. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνει πρωϊνάδικο την επιτροπή μας

-          Ανδρέας Λοβέρδος:  το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει τα πρωινάδικα Ρωτήστε τον Καρανίκα να σας πει

-          Σπ. Λάππας: η πρότασή  μας είναι να μην έρθει. Ας βγάλει 100 Δελτία Τύπου. \

-          Νότης Μηταράκης: Διαφωνώ με την άποψη του κ. Λάππα. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της  κοινής γνώμης και καταγγελίες για τον διαγωνισμό. Ποια είναι αρμόδια επιτροπή; Η πρώτη απάντηση είναι ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν τον δανεισμό άρα αρμόδια είναι Θεσμών και Διαφάνειας. Όμως μην διώξουμε το θέμα από την επιτροπή για να το αγνοήσει η Θεσμών. Πρέπει να κληθεί ο κ. Κοντομηνας. Να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ προέδρων εξεταστικής και Θεσμων. Αν η θεσμών τον καλέσει τότε ας πάει εκεί αν όχι εμείς.

-          Ηλ. Κασιδιάρης: ο μάρτυρας συνελήφθη ψευδόμενος. Είπε καραμπινάτα ψέματα. Όποιες καταγγελίες έχει να κάνει ας τις κάνει στην Μενεγάκη κι στην Ελληνοφρένεια. Επειδή όμως έγιναν καταγγελίες για τον κ. Παππά πρέπει να κληθεί ο Παππάς εδώ όπως και οι νέοι καναλάρχες.. Να έρθουν και αυτοί. Η Θεσμών δεν έχει ρόλο.

-          Γιώργος Μαυρωτάς: ο κ. Κοντομηνάς δεν μας είπε κάτι που  μας έριξε από τα σύννεφα. Είναι περισσότερο αντικείμενο της Θεσμών.



Εκτός αυτού, ο πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τα μέλη πως ο κ. Δημήτρης Γεωργκόπουλος της Κίνησης Πολιτών κατά της Διαφθοράς απέστειλε έγγραφα που βρήκε στα σκουπίδια της ΝΔ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, η επιστολή του αποστολέα αναφέρει ότι «Από αντίγραφα εγγράφων που πέταξε η ΝΔ στα σκουπίδια προκύπτει ότι έχουν φακελώσει την μισή Ελλάδα. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε τι έχουν στα έγγραφα: προσωπικά σημειώματα, αιτήματα πολιτών για δικαστικές διαδικασίες, στρατολογικά θέματα κ.α…  Υπαρχει και ένα πολιτικό κείμενο ενός στελέχους με σχέδια για εκλογές , συνεργασίες και σενάρια». Ο κ. Φάμελλος πρότεινα να σταλεί όλος ο φάκελος στον εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, αίτημα που έγινε ομοφώνως αποδεκτό...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: