12.10.16

Ιδού ο βασιλεύς Στουρνάρας...





Εφημερίδες, σάιτ και κανάλια, μετά την κατάθεση Στουρνάρα στην εξεταστική της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια», έσπευσαν να τον αναγνωρίσουν ως ηγέτη του τόπου.
Ο κ. Στουρνάρας χτες, στην κατάθεσή του στην εξεταστική, «ξέχασε»...
μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια «θαλασσοδανείων», δεν είχε ακούσει τίποτα για τις «διαρροές» πληροφοριών σε σχέση με την Attica Bank, εν ολίγοις ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν θέλησε να μιλήσει για όσα θα όφειλε εκ της θέσεώς του να γνωρίζει ή να παραδεχτεί ότι γνωρίζει στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και μέλη της επιτροπής.

Τα ΜΜΕ, όμως, που τον υμνούν σήμερα αναγνωρίζουν έναν άλλο ρόλο του, αυτόν του ρυθμιστή πάντων των οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων της χώρας, παραγνωρίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας δεν είναι εκλεγμένος πολιτικός ηγέτης, αλλά ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας και μόνο.

«Εγώ είχα πει στον κ. Ντράγκι να μην τον ακούει (σ.σ. τον κ. Βαρουφάκη), όμως μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μην τον ακούει γιατί είναι ο υπουργός. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο παρά να προειδοποιήσω» είπε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης με υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτά δηλαδή έλεγε ο διορισμένος διοικητής σε ξένους παράγοντες για τον εκπρόσωπο της εκλεγμένης κυβέρνησης.


«Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά υπουργός Οικονομικών και κατόπιν) διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους. Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.


Όταν ο διοικητής έκανε συνεννοήσεις με πρώην πρωθυπουργούς

Ας μην ξεχνάμε επίσης τι έλεγε σε συνέντευξή του στον Αλ. Παπαχελά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τον Ιανουάριο του 2016. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν, ο ίδιος συγκαλούσε τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου και πρώην πρωθυπουργούς. Ποιος; Ο διορισμένος διοικητής...

Αυτά, για να ξέρουμε ποιον υμνούν σήμερα τα ΜΜΕ. Τον μη εκλεγμένο. Τον διορισμένο. Αν, όμως, του αναγνωρίζουν τόσες εξουσίες, πιθανόν να τον θεωρούν βασιλιά...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: