14.10.16

Παντού υπάρχει το DNA του Λυκουρέζου...

Θρ. ΛυκουρέζοςΣτον 77χρονο προφυλακισμένο Θρασύβουλο Λυκουρέζο ανήκει το δείγμα DNA που βρέθηκε στο τιμόνι και στα χειριστήρια της μηχανής του ταχύπλοου «Ντουέντε», το οποίο σκόρπισε τον θάνατο στις 16 Αυγούστου στην Αίγινα. Η πιο πάνω είδηση δημοσιεύτηκε χθες αρχικά στην...
ιστοσελίδα του «Βήματος» μαζί με σχετικό έγγραφο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα από αυτό δίνονται απαντήσεις στη σύγχυση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες από τη δημοσιοποίηση, μέσω της «Real News», άλλου εγγράφου (πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.) βάσει του οποίου δεν εντοπίστηκε γενετικό υλικό του Θρ. Λυκουρέζου στο μοιραίο σκάφος.

Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν πλήρως το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» (10/10/2016), καθώς το έγγραφο που παρουσιάστηκε στη «Real News» την περασμένη Κυριακή είχε συνταχθεί στις 31/8/2016, δηλαδή μόλις 15 μέρες μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα από την Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων όπου προσδιορίζονταν πολλοί γενετικοί τύποι STR αγνώστων αντρών ή και μείγματα DNA στο πηδάλιο και στα χειριστήρια των μηχανών.

«Στο έγγραφο αυτό στα τέλη Αυγούστου υπάρχει μια απλή λίστα των δειγμάτων του γενετικού υλικού που βρέθηκαν στο ταχύπλοο, χωρίς να υπάρχει σύγκριση, διότι τότε δεν είχε δοθεί δείγμα γενετικού υλικού ούτε από τον Θρ. Λυκουρέζο ούτε από κανέναν. Τώρα με το νεότερο έγγραφο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των συγκρίσεων και προκύπτει η παρουσία του Θρ. Λυκουρέζου στο τιμόνι» αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Βήματος».

Κεδίκογλου ανενημέρωτος

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, μέσα στη Βουλή χθες «ηθικό αυτουργό» της τραγωδίας της Αίγινας, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο ίδιος με θέμα «τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στην Αίγινα».

Ο Σ. Κεδίκογλου είπε πολλά και διάφορα αφήνοντας βαρύτατους υπαινιγμούς τόσο για τον υπουργό Ναυτιλίας όσο και για το Λιμενικό Σώμα και τους λιμενικούς, ενώ αμφισβήτησε ευθέως την ικανότητα του Σώματος και του προσωπικού του για έρευνα και διάσωση.

Για τον Θ. Δρίτσα είπε:

– «Το μόνο εναέριο μέσο που έσπευσε -απ’ ό,τι μαθαίνουμε- ήταν το ελικόπτερο που σας μετέφερε εκεί, κύριε υπουργέ, με τη σύζυγό σας. Αλήθεια, δεν θα ήταν πιο χρήσιμο να συμμετέχει στις έρευνες ή να μεταφέρει άμεσα τραυματίες στο νοσοκομείο;»

– «Γιατί σπεύσατε και μάλιστα πρώτα στο Λιμεναρχείο; Το φυσικό είναι να πάει κανείς εκεί που είναι τα θύματα. Γιατί κάνατε δηλώσεις για τον κατηγορούμενο; Γιατί σπεύσατε να απαντήσετε στην προηγούμενη ερώτηση ότι δεν υπάρχουν παραλείψεις του Λ.Σ. στην προανάκριση; Ερχεται τώρα, κύριε υπουργέ, ο κόλαφος από τα αποτελέσματα του DNA και αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει γενετικό υλικό του φερόμενου ως δράστη» (σ.σ. προφανώς δεν είχε ενημερωθεί για το νέο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.).

Για το Λιμενικό:

«Κανένας λιμενικός δεν συμμετείχε στη διάσωση, μόνο οι τοπικοί βαρκάρηδες. Οι πρώτοι λιμενικοί που έφτασαν στην Πέρδικα με χερσαία μέσα κάθονταν στο λιμάνι και παρακολουθούσαν απαθώς το σκάφος που έγινε όργανο εγκλήματος να απομακρύνεται, τον χειριστή να φυγαδεύεται και τους επιβαίνοντες στο “Ντουέντε” να αποβιβάζονται δίπλα τους και να φεύγουν ανενόχλητοι, λες και κάποιο αόρατο χέρι τους κρατούσε μακριά».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο των Χριστίνα Παπασταθοπούλου, Αντα Ψαρρά, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: