23.11.16

Απαξιώνει και το Ευρωκοινοβούλιο ο Ερντογάν...

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜία μέρα μετά τη νέα προκλητική δήλωση, με την οποία αμφισβήτησε εκ νέου τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε απαξιωτικά στην πρόταση για διακοπή των...
ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Άγκυρα που φέρνουν προς ψήφιση αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο οι επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζάνι Πιτέλα, και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Θα υπάρξει συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο,και θα ψηφίσουν για τις συνομιλίες της Ε.Ε. με την Τουρκία. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η ψηφοφορία δεν έχει αξία στα μάτια μας», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σήμερα κατά τη διάρκεια διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Και κατηγόρησε και πάλι την Ευρώπη ότι παίρνει το μέρος τρομοκρατικών οργανώσεων. «Από τη μία πλευρά χαρακτηρίζετε το PKK τρομοκρατική οργάνωση και από την άλλη έχετε τρομοκράτες να περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους των Βρυξελλών. Τι είδους ειλικρίνεια είναι αυτή;», αναρωτήθηκε.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ξανά και ξανά ότι φροντίζουμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν έχουμε δει συγκεκριμένη υποστήριξη από τους δυτικούς μας φίλους... Καμία από τις υποσχέσεις δεν έχει τηρηθεί», πρόσθεσε.

Αν και μη δεσμευτικού χαρακτήρα, το αναμενόμενο ψήφισμα αναμένεται να έχει σοβαρό πολιτικό αντίκτυπο στις σχέσεις των «28» με την Άγκυρα και ο Βέμπερ κάλεσε χθες τους ΥΠΕΞ των «28» να λάβουν και επίσημα σχετική απόφαση...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: