28.11.16

Ή λύση, ή πέφτει «μαύρο»...

MEGA Channel
Tέλος εποχής. Δεν αποκλείεται αυτή να είναι και η τελευταία εβδομάδα για το Mega. Σύμφωνα με τον...
προγραμματισμό των εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες απλήρωτοι οδεύοντας ολοταχώς προς τον όγδοο, από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πέφτει «μαύρο» στη συχνότητα.

Οι τελευταίοι των Μοϊκανών του Μεγάλου Καναλιού αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας, τερματίζοντας τις μεταδόσεις ακόμα και των επαναλήψεων των σειρών που παρουσιάζουν εδώ και μήνες. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα φαίνεται μόνο μία «κάρτα» στην οθόνη, κόβοντας οποιαδήποτε άλλη μετάδοση.

Στην τελευταία γενική συνέλευση, έδωσαν μια εβδομάδα προθεσμία στους τρεις μεγαλομετόχους, αποφασίζοντας ταυτόχρονα έναν νέο κύκλο επισκέψεων στις εγκαταστάσεις τους, τον τρίτο κατά σειρά.

Σήμερα, λοιπόν, διαμαρτύρονται έξω από τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, αύριο πηγαίνουν στη Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη και την Τετάρτη καταλήγουν στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα. Ολοι πια στο κανάλι είναι πεπεισμένοι πως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι τρεις ιδιοκτήτες του.

Οι εργαζόμενοι πιστεύουν επίσης πως το κανάλι παραμένει ανοιχτό με την ανοχή των τραπεζών. Οι επαναλήψεις των σίριαλ πηγαίνουν καλά, διαφημίσεις έρχονται, έσοδα μπαίνουν στους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς του καναλιού, οι τράπεζες τα παρακρατούν, το χρέος προς αυτές μειώνεται.

Κομμένα πια όλα ετούτα, τράπεζες και μεγαλομέτοχοι ας αναζητήσουν από αλλού έσοδα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν θα βάλουν άλλο πλάτη. Ειδικά σε μια περίοδο που ακούγονται πολλά και αντιφατικά για επίδοξους μνηστήρες.

Οπως και να 'χει, πάντως, τη μικρότερη ευθύνη για το τέλμα στο Mega τη φέρει η κυβέρνηση και η αποτυχημένη της προσπάθεια να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο. Εναν μήνα μετά την απόφαση του ΣτΕ, και λύση στο Mega δεν βρέθηκε. Επομένως;

Εναν μήνα μετά την απόφαση του ΣτΕ, και βγήκε χθες ο πρόεδρός του Νίκος Σακελλαρίου να καταγγείλει από το βήμα της 32ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τη «δύναμη των ΜΜΕ» και τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχτηκε.

«Υπέστην πλήγματα, τελευταία δέχθηκα ανοίκειες επιθέσεις επ' ευκαιρία συγκεκριμένης υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν εγώ να λαμβάνω εντολές είτε από θεσμικούς είτε από εξωθεσμικούς παράγοντες για το πότε θα κάνω εγώ διάσκεψη. Γιατί είχε γίνει αυτή η διάσκεψη γνωστή; Πώς είχε γίνει γνωστή; Διά της διαρροής... Δεν σας τα λέω για να δικαιώσω τον εαυτό μου. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε το μέτρο», είπε.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι, στην έδρα του ΕΣΡ, Πανεπιστημίου και Αμερικής 5, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση καθώς και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά. Είναι μια, κάποια, αρχή. Φως για τις τηλεοπτικές άδειες, πάντως, να περιμένετε ύστερα από μήνες.

  Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: