28.11.16

«Μπορώ να κυβερνάω και τις επιχειρήσεις μου και την χώρα»...




Ο Τραμπ δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει τις επιχειρήσεις του...

Πολλοί ειδικοί νομικοί- προσκείμενοι και στα δυο κόμματα - προειδοποιούν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η προεδρία του μπορεί να τελειώσει πριν καν αρχίσει, εάν δεν...
αποχωριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, λένε, είναι «συνταγή σκανδάλου» και η σύγκρουση συμφερόντων με τις υποχρεώσεις του στον Λευκό Οίκο, πιθανή αιτία συνταγματικής κρίσης.

Συνταγματολόγοι και σύμβουλοι του Λευκού Οίκου τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς υποστηρίζουν ότι η προεδρία Τραμπ μπορεί να μπλοκαριστεί από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, εάν ο ο εκλεγμένος νέος ηγέτης της χώρας δεν διακόψει τις σχέσεις τους με την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.     

«Η μάρκα Τραμπ σίγουρα είναι πιο "καυτή" από ότι στο παρελθόν» είπε ο ίδιος ο Τραμπ στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα στους New York Times και η εκλογική του νίκη πράγματι έχει αποδειχθεί ούριος άνεμος για τις επιχειρήσεις του. 

Από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου- γράφει ο Guardian - ξένοι διπλωμάτες συνωστίζονται στο καινούργιο ξενοδοχείο Τραμπ στην Ουάσιγκτον για να να κάνουν τις επαφές τους και διαγκωνίζονται για να κλείσουν δωμάτια μπροστά στην Λεωφόρο Πενσυλβάνια για την τελετή ορκωμοσίας της 20ης Ιανουαρίου. 

Στη συνέντευξη του με τους NYT ο Τραμπ επέμενε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις επιχειρήσεις του.

«Οι εταιρείες μου είναι ασήμαντες για μένα μπροστά σε αυτό που έχω να κάνω, διότι δεν έχω ανάγκη τα χρήματα, δεν έχω ανάγκη τίποτα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να κυβερνήσω την χώρα», είπε...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ΕΦ.ΣΥΝ. πατώντας ΕΔΩ
http://www.efsyn.gr/arthro/mporo-na-kyvernao-kai-tis-epiheiriseis-moy-kai-tin-hora

Δεν υπάρχουν σχόλια: