26.11.16

Επίσημο αίτημα επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν...


Όπως είχε προαναγγείλει, η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, οικολόγος Τζιλ Στάιν, υπέβαλε και επίσημα το αίτημα για την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στην αμερικανική Πολιτεία του Ουισκόνσιν, μια...
διαδικασία που σύμφωνα με την ίδια θα αρχίσει «την επόμενη εβδομάδα».

Η Τζιλ Στάιν σκοπεύει επίσης να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και του Μίσιγκαν, όπου κέρδισε οριακά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, την 8η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Στάιν, στις τρεις Πολιτείες παρατηρήθηκαν «στατιστικές ανωμαλίες που εγείρουν ανησυχίες». Και στις τρεις  προηγήθηκε ο Τραμπ με διαφορά μερικών χιλιάδων ψήφων. Τη μεγαλύτερη έκπληξη αποτέλεσε το Ουισκόνσιν, όπου το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κέρδισε για πρώτη φορά μετά το 1984. 

Στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) η Κλίντον ηττήθηκε με διαφορά 27.000 ψήφων, στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) με 60.000 ψήφους και στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) με 10.704 ψήφους.

Η πρώην υποψήφια διαβεβαίωσε χθες το πρωί μέσω του ιστοτόπου της ότι έχει συγκεντρώσει από συνεισφορές πάνω από 4,8 εκατομμύρια δολάρια, από τα 7 εκατομμύρια που πιστεύεται ότι θα χρειαστεί για να καλυφθεί το κόστος της ανακαταμέτρησης των ψήφων σε αυτές τις τρεις Πολιτείες-κλειδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: