28.11.16

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Εφικτός ο στόχος...

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Εφικτός ο στόχος για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup
... για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup...
Ο στόχος για πολιτική συμφωνία επί της β' αξιολόγησης στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη είναι ρεαλιστικός και...
εφικτός εκτίμησε το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση που είχε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ενημέρωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης και επισημάνθηκε ότι υπάρχουν μεν ακόμη ανοιχτά ζητήματα, αλλά είναι εφικτή η πολιτική σύγκλιση μέχρι τότε. 

Τα ανοιχτά θέματα αφορούν στα εργασιακά, το δημοσιονομικό, και την ενέργεια, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το ποια θα είναι η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Όπως ειπώθηκε από τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, πρέπει να αποφασίσει το Ταμείο τι θα κάνει, «αν θέλει ή όχι να συνεχίσει». Κυβερνητική πηγή έλεγε χαρακτηριστικά για το ΔΝΤ ότι «ούτως ή άλλως συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος και οφείλει να μην μένει στην αμφισημία». Συμπλήρωνε με νόημα ότι «το θέλουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς αυτό».

Πάντως η κυβέρνηση αναμένει ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα και διευκρίνιζε ότι «μιλάμε για μια πολιτική συμφωνία επί των αρχών επί των ζητημάτων στα οποία θα κλείσουμε. Από κει και πέρα θα υπάρξει και η νομοθέτηση». Διαμήνυε δε ότι η κυβέρνηση λέει όχι σε νέα μέτρα για μετά το 2018. «Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη συζήτηση» ξεκαθάριζε και τόνιζε ότι «στόχος είναι να κλείσουμε την αξιολόγηση, να υπάρξουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να ανοίξει συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση το πρώτο τρίμηνο αρχές Γενάρη η μέσα στο Μάρτη και να έρθει η έξοδος στις αγορές».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: