4.11.16

Επιχείρηση της αστυνομίας στον Βοτανικό...

Βοτανικός: Μυστηριώδης κατάληψη κατά του τεμένους στο χώρο που θα αναγερθεί το τέμενος...

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Βοτανικό πραγματοποιεί αυτή την ώρα η αστυνομία, στο χώρο που...

προορίζεται να αναγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο έχει βρεθεί ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ και αρκετοί αστυνομικού, με στόχο να εκκενώσουν τον χώρο που από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται υπό κατάληψη από παραστρατιωτικές ομάδες.

Η λειτουργία του «καταλύματος» στην Ιερά Οδό 114 ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλη και στο διάστημα αυτό λειτούργησε με την κυβέρνηση να τηρεί στάση... ανοχής. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην κατάληψη χαρακτηρίζουν το χώρο «hot spot μόνο για Ελληνες» (λες και ο όρος hot spot αναφέρεται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα) και επιχειρούν να εμφανίσουν τα κίνητρά τους συνδεδεμένα με «ύψιστο σκοπό», «θεάρεστο έργο».

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα, Διαφάνειας και Ανθρωπινων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου, καθώς και η μήνυση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών στην Εισαγγελία Αθηνών για παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου.

Από το σημείο αποχώρησαν 11 άτομα που πραγματοποιούσαν την κατάληψη και αυτή τη στιγμή οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο δήμαρχος Αθηναίων με παρέμβασή του είχε ζητήσει από την κεντρική διοίκηση «να κάνει το καθήκον της». «Το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό. Η θρησκευτική λατρεία σε συνθήκες αξιοπρέπειας είναι συνταγματικό δικαίωμα, νόμος του κράτους και διεθνής υποχρέωση της χώρας», είχε δηλώσει ο κ. Καμίνης...

Επιχείρηση των ΜΑΤ στον Βοτανικό -Εκκένωθηκε ο χώρος του τεμένους από τους καταληψίες


Δεν υπάρχουν σχόλια: