22.11.16

Απογοήτευση στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου...


Απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στον πολιτκό κόσμο της Κύπρου από το αρνητικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Αναστασιάδη - Ακιντζί στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Σε...
δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτήρισε «μη ευχάριστη την εξέλιξη», διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για προσωρινό αδιέξοδο.

Τόνισε ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εφόσον και δεν ικανοποιήθηκαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί, έπρεπε να αποδεχθεί όρους με τους οποίους δεν συμφωνούσε.

Από την άλλη, το ΑΚΕΛ θεωρεί τη μη επίτευξη συμφωνίας «ένα βήμα προς τα πίσω. Ωστόσο δεν πρόκειται για το τέλος του δρόμου».

Μιλώντας (επίσης στο ΡΙΚ) ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί εντατικά και πιο οργανωμένα.

Υπέδειξε παράλληλα πως η μη λύση δεν αποτελεί διασφάλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ δεν στηρίζει οποιαδήποτε λύση, αλλά λύση στη βάση συμφωνημένων αρχών.

Την απογοήτευσή του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι «η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε από τις αρχικές θέσεις της στο εδαφικό και ότι ο Μουσταφά Ακιντζί έπαιζε παιχνίδι σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που θα επέστρεφαν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Τόνισε επίσης ότι «βρισκόμαστε σε δύσκολο σημείο», επισημαίνοντας πως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι στο ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών δεν έγινε αναφορά για συνέχιση των συνομιλιών.

Επικαλούμενος δικές του πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επέμεινε να προστεθεί στο ανακοινωθέν η λέξη «συνέχιση», αλλά με επιμονή της τουρκικής πλευράς περιλήφθηκε μόνο η λέξη «ανασκόπηση».

Ανάλογες ήταν και οι εκτιμήσεις των μικρότερων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: