28.11.16

Ολλανδία: Δημοσκοπικό προβάδισμα της Ακροδεξιάς...


Το ακροδεξιό ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) εμφανίζεται πρώτο σε δημοσκόπηση, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του, Γκέερτ Βίλντερς, δικάζεται με την κατηγορία της...
υποκίνησης μίσους.
Αν διεξάγονταν εκλογές αυτή την εβδομάδα, το PVV θα ανακηρυσσόταν πρώτο κόμμα στην Ολλανδία με 33 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 150, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Maurice de Hond.

Οι Ολλανδοί θα κληθούν στις κάλπες τον Μάρτιο για τις βουλευτικές εκλογές. Το PVV αυτή τη στιγμή έχει 12 έδρες στην κάτω βουλή της χώρας.

«Η δίκη του Βίλντερς ενίσχυσε τη θετική εκλογική τάση του PVV, η οποία καταγράφεται μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ» στις αμερικανικές εκλογές, εξήγησε το ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα βρισκόταν στη δεύτερη θέση με 25 έδρες, έναντι 41 που έχει σήμερα.

Ο Βίλντερς αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή υποσχέθηκε «λιγότερους Μαροκινούς» στην Ολλανδία στη διάρκεια εκδήλωσης στη Χάγη μετά τις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: