13.11.16

O ρόλος των Ελληνοαμερικανών, στην κυβέρνηση Τραμπ...

Πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ μετά την εκλογική νίκη της Τετάρτης, ώστε να καταρτιστεί το επόμενο υπουργικό συμβούλιο και να...
προετοιμαστεί η μετάβαση της εξουσίας από τον Μπαράκ Ομπάμα. Με τις αντιδράσεις από την νίκη – σοκ του μεγιστάνα να μην έχουν κοπάσει, όλοι στρέφουν το βλέμμα τους πλέον στην επόμενη μέρα και η ονοματολογία έχει ήδη αρχίσει.

Όπως όλα δείχνουν ο Τραμπ προτίθεται να αξιοποιήσει όσους τον στήριξαν κατά την προεκλογική του εκστρατεία καθώς επίσης και στελέχη της ομάδας που τη διενήργησε.

Πολλές πιθανότητες για το υπουργείο Δικαιοσύνης συγκεντρώνει ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας και δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος ήταν και σύμβουλος στην καμπάνια του Τραμπ. Ο ίδιος έχει δείξει πολύ θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ και ο ίδιος ο Τραμπ τον έχει αναφέρει ως βασικό υποψήφιο για το χαρτοφυλάκιο.

Για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακούγεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012, ο Νιουτ Γκρίνγκριτς, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ νωρίς στην προεκλογική εκστρατεία.

Για τη νευραλγική θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου προαλήφεται ο βασικός υποστηρικτής του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία: Ο Ράινς Πρίεμπους, με ρίζες από την Ελλάδα, ο οποίος ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στήριξε την υποψηφιότητα του μεγιστάνα μέχρι τέλους, ακόμα και όταν οι φωνές για να αποσυρθεί πλήθαιναν στον απόηχο των σκανδάλων για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Μπεν Κάρσον, πρώην νευροχειρούργου με εξαιρετικές περγαμηνές, αλλά με... εξόχως αντιεπιστημονικές απόψεις. Ο Κάρσον που ήταν συνυποψήφιος με τον Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με δηλώσεις του σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Αμερικής που προωθεί «διαβολικές ιδέες» όπως την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Ο γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής της αμερικανικής Βουλής για τις στρατιωτικές δαπάνες Τζεφ Σέσιονς είναι ανάμεσα στους επικρατέστερους για τη θέση του υπουργού Άμυνας. Ήταν και αυτός ένας από τους πρώτους εκ των υψηλόβαθμων Ρεπουμπλικάνων που στήριξαν τον Τραμπ.

Προς αξιοποίηση είναι – σε υψηλόβαθμο πόστο- και ο Στίβ Μπάνον, πρώην διευθυντής του δεξιού ιστότοπου Breitbart News, και επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για να εξουδετερώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του. Ήταν αυτός που παρακίνησε τον Τραμπ να χτυπήσει στις... απιστίες του συζύγου της Χίλαρι Κλίντον.

Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται ο Ελληνοαμερικανός εκτελεστικός διευθυντής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, γεγονός που δείχνει τις προθέσεις του Τραμπ για τον τραπεζικό τομέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: