31.12.16

Το 2017 δεν θα βαρεθούμε...


Είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν και τα οποία θα θεωρούσες αδιανόητα τα προηγούμενα χρόνια αλλά οι καταγγελίες της κυβέρνησης των...
ΗΠΑ για παρέμβαση της Ρωσίας στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές μέσω χάκερ -και συμβολή τους στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος- είναι από αυτά που μάλλον δεν φανταζόσουν.

Θα έβγαινε πριν από δέκα χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ να πει πως η Ρωσία διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ;

Τα πράγματα είναι προφανώς εξαιρετικά περίπλοκα -οι κυβερνοεπιθέσεις τα κάνουν ακόμα πιο περίπλοκα- και μάλλον δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει.

Έχω την εντύπωση πως μιλάμε και γράφουμε για πράγματα που δεν έχουμε ιδέα· καλά, εγώ πάντα το έκανα αυτό, για τους άλλους λέω.
Είναι ενδεικτικό πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ΜΜΕ αλλά την -όποια- αλήθεια την μαθαίνουμε από διαρροές και χάκερς.
Πάντως, δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα, αφού οι ΗΠΑ απέλασαν πριν από μερικές ώρες 35 Ρώσους διπλωμάτες σε αντίποινα για σειρά παρενοχλήσεων σε Αμερικανούς διπλωμάτες στη Ρωσία -παράλληλα πήραν και άλλα μέτρα και απειλούν με ακόμα περισσότερα-, ενώ είναι βέβαιο πως η Ρωσία θα απαντήσει.

Αν η Ρωσία του Πούτιν μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ, είναι βέβαιο πως μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολα στις εκλογές στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για το ρόλο της στην Ουκρανία.

Η Μέρκελ φοβάται πως ο Πούτιν έχει την δυνατότητα να επηρεάσει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -με την προσφυγική κρίση και την πολιτική της λιτότητας να δοκιμάζουν τις αντοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να είναι και πάρα πολύ δύσκολο αυτό-, ώστε να έρθουν στην κυβέρνηση κόμματα και πολιτικοί πιο φιλικοί προς την Ρωσία και να αποδυναμωθεί η όποια συνοχή υπάρχει σήμερα στις χώρες της Ε.Ε.
Το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό που η Γερμανία ανησυχεί μήπως η Ρωσία παρέμβει στις γερμανικές εκλογές.

Επίσης, το βρίσκω δίκαιο.

Όταν η Γερμανία ακυρώνει εκλογές και κυβερνήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καλό θα ήταν να της συμβεί και της ίδιας, ώστε να δει την γλύκα.

Θέλω η Ρωσία να αποφασίζει ποιο κόμμα θα είναι κυβέρνηση στην Γερμανία και ποια πολιτική θα ακολουθεί.

Δηλαδή, να ψηφίζουν κανονικά οι Γερμανοί αλλά τις αποφάσεις για το τι θα κάνει η Γερμανία να τις παίρνει η Ρωσία.

Και αν η Γερμανία δεν υπακούει, να την απειλεί η Ρωσία με καταστροφή και αφανισμό.

Και να λέει ο Πούτιν πως οι Γερμανοί είναι τεμπέληδες.

Επίσης, θέλω να κάνει η Γερμανία δημοψήφισμα και την επόμενη ημέρα να βγει ο Γερμανός Καγκελάριος και να εφαρμόσει το αντίθετο από αυτό που νίκησε στο δημοψήφισμα.

Α ναι, θέλω ακόμα η Ρωσία να απαιτήσει από την Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στη Ρωσία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σαν κερασάκι στην τούρτα, θα ήθελα ο Πούτιν να απαιτήσει από τον Σόιμπλε να του στέλνει επιστολές υποταγής και δουλοπρέπειας.
Να, αυτά ζητάω να φέρει ο νέος χρόνος.

Όλα για τους άλλους, για εμένα δεν ζητάω τίποτα...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: