7.12.16

Και επίσημα τέλος ο Ρέντσι...

Τέλος εποχής για τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του το βράδυ της Τετάρτης στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Ο...
τέως Πρωθυπουργός, πέρασε λίγα λεπτά μετά τις 8 το απόγευμα τη πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου Quirinale και μετά από μια 40επτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αποχώρησε.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε απόψε στο Κυρηνάλιο Μέγαρο τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Ο πρωθυπουργός έπειτα από την έκβαση του χθεσινού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε πως δεν κρίνει δυνατή την συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης και επιπλέον εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεδομένης της αναγκαιότητας για ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναβάλει την παραίτησή του και να την υποβάλει μετά την ολοκλήρωση» της ψήφισης, ανέφερε σχετική ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας της Ιταλίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: