31.12.16

«Δεν ξέρω τι θέλει το Ταμείο, ούτε καν το ίδιο ξέρει»...

Επικριτικός απέναντι στο ΔΝΤ εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει σε...
συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θεσμοθετήσει νέα μέτρα, ενώ απορρίπτε και συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν προτείνει τα στελέχη του Ταμείου.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει χαρακτηριστικά «πραγματικά δεν ξέρω τι θέλει το Ταμείο. Ούτε καν το ίδιο ξέρει τι θέλει. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να ολοκληρωθεί η τωρινή φάση της διαπραγμάτευσης, μία από τις οποίες έχει και το ΔΝΤ κυρίως ως τεχνικό σύμβουλο».

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο συμβιβασμού με τους θεσμούς η κυβέρνηση θα δεχόταν την παράταση του «κόφτη» μετά το 2018 και προσθέτει ότι θα μπορούσαν από τώρα να περιγραφούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ πως δεν επιτυγχάνεται το πλεόνασμα 3,5%.

Αποκλείει, πάντως, κατηγορηματικά τη θεσμοθέτηση των μέτρων αυτών, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση απορρίπτει απορρίπτει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν προτείνει τα στελέχη του ΔΝΤ, όπως η μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι παρά τις δυσκολίες η κυβέρνηση δεν σκέφτεται προσφυγή στις κάλπες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: