11.12.16

Τσακαλώτος: Λάμπει δια της απουσίας του το ΔΝΤ...


Απογοητευμένος από τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας με νόημα, πως «λάμπει δια της απουσίας του».
«Δεν δίνει...
καμιά μάχη για να στηρίξει την ανάλυσή του, ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι λύση στο πρόγραμμα» τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, προσθέτοντας παράλληλα, ότι δεν πιέζει σοβαρά ούτε για το ζήτημα της μείωσης του χρέους ούτε για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2019 και το 2020, παρότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύς του «κόφτη».
«Εάν δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα οφέλη της ανάκαμψης, τότε η Ευρωζώνη θα διαλυθεί, καθώς οι ακροδεξιοί λαϊκιστές και οι φυγόκεντρες δυνάμεις θα ενισχύονται κάθε μέρα» εκτιμά παράλληλα.
Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει ότι «οι πιο πολλοί παίκτες δεν θέλουν ούτε εκλογές, ούτε Grexit» και εκτιμά ότι οι περισσότεροι θα συνδράμουν ώστε να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: