31.12.16

Κάλαντα, χοροί και... ΠΑΟΚ στο Μαξίμου...

Έψαλαν τα... κάλαντα στον πρωθυπουργό (φωτό)
ΦΩΤΟ...
Ήχοι από κάλαντα, αναμνήσεις και συγκίνηση γέμισαν νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να...
σημειώνει κάποια στιγμή, «και του χρόνου να μας τα πείτε ξανά!».

Οι πρώτοι που πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού Μεγάρου ήταν τα παιδιά και οι συνοδοί τους, από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί και στην έδρα του Συλλόγου, που είναι στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα παιδιά όμως, φορούσε κονκάρδα του ΠΑΟΚ, γεγονός που έδωσε την αφορμή να ξεκινήσει αθλητική συζήτηση! Ο πρωθυπουργός δώρισε στα παιδιά τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορούν να βλέπουν κινηματογράφο στα γραφεία του Συλλόγου, πράγμα που τα χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία «Λαλητάδες», οι οποίοι και τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, το δημοτικό τραγούδι για τα «περήφανα Τζουμέρκα», τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού. Στον οποίον πρoσέφεραν επίσης τσίπουρο από την περιοχή, ηπειρώτικες πίτες («μου έφτιαχνε η γιαγιά μου», θυμήθηκε ο πρωθυπουργός), αλλά και την ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου. Οι εκπλήξεις όμως, δεν τελείωσαν εδώ, καθώς ο παρευρεθείς υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εθεάθη κάποια στιγμή να σιγοτραγουδά ένα δημοτικό τραγούδι.

Φορώντας τοπικές φορεσιές οι συντοπίτες του πρωθυπουργού χόρεψαν και του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία στο έργο σας», ενώ η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν, εκτός του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και η γγ του πρωθυπουργού Ιωάννα Πεππέ...










 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: